Scoarta de arbore este taiata impreuna cu miezul ei si se lasa la uscat, apoi se ruleaza si se taie in functie de culoare si aroma.
Scortisoara se comercializeaza sub forma de foi rulate in batoane sau praf, iar cea mai deschisa la culoare este de calitate superioara. Mirosul este foarte puternic, iar gustul deosebit, dulce-amarui.
Scortisoara se foloseste in gastronomia internationala la diverse mancaruri pe baza de orez sau carne, in combinatii cu alte condimente sau in bucataria romaneasca la vinul fiert si la diverse prajituri.
Scortisoara este unul dintre cele mai vechi condimente din lume, insa este folosita cu precadere in Asia si India la diverse mancaruri, iar in Europa exclusiv la deserturi. A fost numita si condimentul zeilor, datorita aromei puternice, ce se ridica din ceaiurile indiene.
In India scortisoare se foloseste sub forma de fasii prajite in ulei, la care se adauga rosii, ceapa sau iaurt si se fierb la foc mic. Poate fi un sos excelent pentru orez!
In majoritatea tarilor europene, scortisoare se foloseste sub forma de pudra, care se adauga cu putin timp inainte ca mancarea sa fie servita, pentru ca prin fierbere devine amaruie.
Iata mai jos cateva retete pe baza de scortisoara:
Prajitura cu mere si sirop de scortisoara
Corn cu nuca si scortisoara
Budinca de orez cu vin si scortisoara
Prajitura cu gris si scortisoara
Gris cu scortisoara
Miel / Berbec cu gutui
Vinete gratinate
Churros, eclero-gogoasa mexicana
Rata cu mere la cuptor
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaPregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....
Prajitura cu pruneAzi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...
Ratatouille cu puiPandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii