Soia contribuie la mentinerea sanatatii.

Soia contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos. Produse din soia precum laptele, nu contin cantitati mari de calciu, dar isoflavonii ajuta la reducerea riscului aparitiei osteoporozei. Mai multe studii sugereaza faptul ca isoflavonii ajuta la impiedicarea produceri de fracturi si ca au un efect similar precum estrogenii in mentinerea tesutului osos. Soia contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos si indirect, dietele bogate in proteine animale conduc la eliminarea unei mari cantitati de calciu din organism. Inlocuirea proteinelor animale cu proteinele din soia contribuie la evitarea pierderii calciului din oase. Soia contribuie la eliminarea simptomelor menopauzei. Studii epidemiologice demonstreaza faptul ca in comparatie cu femeile occidentale, femeile asiatice sufera mai putin de bufeurile cauzate de menopauza. Aceste simptome ale menopauzei sunt cauzate de nivelul mic de estrogeni. Isoflavonii din soia prin efectul lor similar cu cel al estrogenului poate contribuii la reducerea aparitiei acestor simptome. Consumul de soia contribuie la reducerea riscului de apartie a bolilor de inima In tarile in care produsele din soia sunt sonsumate in mod regulat, rata aparitiei bolilor cardiovasculare este foarte scazuta. Cercetarile sugereaza faptul ca soia ajuta la prevenirea bolilor de inima prin reducerea colesterolului, prin densitatea mica de lipoproteine si prin prevenirea aparitiei placii in artere, fapt care ar putea conduce la aparitia infarct-ului. Soia previne aparitia anumitor tipuri de cancer Mai multe studii au indicat faptul ca un consum regulat de soia ajuta la pervenirea aparitia tiprutilor de cancer bazate pe hormoni, precum cancerul la san, la prostata si de colon. Soia este un aliment bogat in vitamine Produsele pe baza de soia, precum tofu si laptele de soia sunt foarte bogate in proteine. Aceste proteine sunt de buna calitate deoarece contin toti aminoacizii esentiali. Aminoacizii din soia se combina foarte bine cu aminoacizii din cereale. De aceea proteina din soia este foarte importanta pentru vegetarieni. Soia este de asemenea o sursa buna de lecitina si vitamina E. Acesti antioxidanti naturali previn oxidarea LDL a coloesterolului. De asemenea soia este bogata in magenziu, acesta jucand un rol important in functionarea oaselor a inimii si a arterelor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
4
Romania

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Ardei iuti la otet
5
Romania

Ardei iuti la otet

Acestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!

Ardei iuti la otet