Soia contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos. Produse din soia precum laptele, nu contin cantitati mari de calciu, dar isoflavonii ajuta la reducerea riscului aparitiei osteoporozei. Mai multe studii sugereaza faptul ca isoflavonii ajuta la impiedicarea produceri de fracturi si ca au un efect similar precum estrogenii in mentinerea tesutului osos. Soia contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos si indirect, dietele bogate in proteine animale conduc la eliminarea unei mari cantitati de calciu din organism. Inlocuirea proteinelor animale cu proteinele din soia contribuie la evitarea pierderii calciului din oase. Soia contribuie la eliminarea simptomelor menopauzei. Studii epidemiologice demonstreaza faptul ca in comparatie cu femeile occidentale, femeile asiatice sufera mai putin de bufeurile cauzate de menopauza. Aceste simptome ale menopauzei sunt cauzate de nivelul mic de estrogeni. Isoflavonii din soia prin efectul lor similar cu cel al estrogenului poate contribuii la reducerea aparitiei acestor simptome. Consumul de soia contribuie la reducerea riscului de apartie a bolilor de inima In tarile in care produsele din soia sunt sonsumate in mod regulat, rata aparitiei bolilor cardiovasculare este foarte scazuta. Cercetarile sugereaza faptul ca soia ajuta la prevenirea bolilor de inima prin reducerea colesterolului, prin densitatea mica de lipoproteine si prin prevenirea aparitiei placii in artere, fapt care ar putea conduce la aparitia infarct-ului. Soia previne aparitia anumitor tipuri de cancer Mai multe studii au indicat faptul ca un consum regulat de soia ajuta la pervenirea aparitia tiprutilor de cancer bazate pe hormoni, precum cancerul la san, la prostata si de colon. Soia este un aliment bogat in vitamine Produsele pe baza de soia, precum tofu si laptele de soia sunt foarte bogate in proteine. Aceste proteine sunt de buna calitate deoarece contin toti aminoacizii esentiali. Aminoacizii din soia se combina foarte bine cu aminoacizii din cereale. De aceea proteina din soia este foarte importanta pentru vegetarieni. Soia este de asemenea o sursa buna de lecitina si vitamina E. Acesti antioxidanti naturali previn oxidarea LDL a coloesterolului. De asemenea soia este bogata in magenziu, acesta jucand un rol important in functionarea oaselor a inimii si a arterelor.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDin cauza de raceala in exces,a trebuit sa-mi fac de lucru si sa uit starea naspa pe care o am,plus ca trebuia sa execut...
Prajitura cu visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii