Broccoli- o incantare pentru intreaga familie

Oamenii consuma cu mare placere broccoli de mai bine de 2000 de ani; originea numelui acestei vegetale se afla in latinescul 'brachium' care inseamna brat sau creanga.

Broccoli a fost cultivat pentru prima data in provincia italiana Calabria si a primit numele de 'Calabrese'; astazi exista insa o mare varietate de broccoli. In ultimii 25 de ani, consumul de broccoli a crescut cu 940 procente!

Broccoli este o sursa minunata de vitamina A, C, potasiu, fier si fibre; de asemenea, el contine calciu si beta-caroten, substante esentiale pentru un organism sanatos. Consumul frecvent de broccoli se pare ca are efecte profilactice in ceea ce priveste aparitia cancerului.

Cand cumperi broccoli, alege buchetelele de culoare verde inchis. O culoare buna indica valori nutritive bune; daca planta are culoarea verde inchis sau verde-albastrui, ea are, cu siguranta, rezerve mari de beta-caroten si viramina C. Evita broccoli cu florile decolorate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci