Cand ai in fata un platou incarcat de bunatati, parca nu te poti abtine sa mai iei o portie. Asteapta 10 minute inainte de a-ti mai pune o portie de cartofi sau lasagna. Stomacul are nevoie de putin timp pentru a-i semnala creierului ca este plin. Converseaza, spune o gluma, iar daca esti singur, citeste ziarul sau plimba-te prin casa. Daca esti inca flamand dupa aceasta perioada, mananca mai intai o salata sau cateva legume proaspete.Multa lume mananca tot ce este pe farfurie, indiferent cat de mari sunt portiile.
Desi ai fost invatat de mic sa mananci tot din farfurie, iata o strategie mai buna: mananca o portie mai mica apoi opreste-te. Este mai bine sa irosesti putina mancare, decat sa iti incarci stomacul.
Nu manca niciodata direct din cutie, castron sau platou. Pune-ti o portie pe o farfurie, apoi du platoul inapoi in frigider. Abia apoi aseaza-te si savureaza mancarea.
Iti plac portiile mari? Incarca-ti farfuria cu legume si salata cu un dressing usor sau mananca o portie mare de supa fierbinte. Aceste mancaruri cu putine grasimi si bogate in nutrienti se pot servi in cantitati mari fara nicio problema.
Foloseste o farfurie de salata in loc de o farfurie intinsa pentru a manca. Automat, vei pune mai putine alimente pe ea. Comanda portii mici
Cand comanzi mancare sau bautura la magazin/fast-food/restaurant cere cea mai mica portie din alimentele bogate in calorii. Exceptie pot face doar salatele sau legumele fara adaos de grasimi. Comanda o cafea mica, o prajitura foarte mica si caloriile nu iti vor "ingrosa" talia.
Cumpara sau prepara inghetata, dulciuri sau alte alimente bogate in calorii in portii de o persoana. In loc sa cumperi o "caldare" de inghetata, ia mai multe sandivsuri sau inghetate pe bat. Citeste intotdeauna etichetele, unele produse care par a f create pentru o portie si pentru o persoana sunt de fapt pentru 2-3 oameni. Nu citi caloriile la 100 de grame, ci caloriile pentru pachetul respectiv!
Daca iti vei micsora portiile destul de mult, vor aparea "poftele". Ca sa le faci fata, mananca un fruct, bastonase de morcovi sau ardei inainte de masa.
Cea mai buna solutie pentru a-ti reduce poftele este sa mananci o felie de pepene, o portocala, un mar sau chiar o rosie cu putina sare.
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi • setati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black pe modul de
Papricas cu gnocchi si lipie de casaSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscateTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...
Gogonele in saramuraO reteta foarte gustoasa pentru vara! Retete dietetice
Tortilla cu spanacUn preparat destul de simplu dar foarte gustos asta va pot garanta!Vi-l recomand si o sa vedeti ca o sa va placa!
Piept de pui cu ciuperci gratinat
Comentarii