Purifica-ti corpul in 6 zile

Pentru a avea un corp frumos, o greutate normala si un tonus excelent, este foarte important sa ai un debut bun atunci cand incepi o dieta sau te apuci de sport. Primul pas in aceasta directie il reprezinta purificarea corpului tau; nu ma refer la vreo practica Zen sau la un tratament radical. Din contra, iti poti purifica organismul in 6 zile, urmand niste sfaturi simple.

Cand celulele corpului tau sunt pline de acid, zaharuri si toxine, vei simti ca nu mai ai energie, ca nu poti dormi bine, tenul tau va parea obosit; mai mult decat atat, alte simptome ca ai un organism plin de toxine sunt aciditatea stomacului, o stare permanenta de nervozitate si iritabilitate, toate combinate cu depresie si negativism. Nu e de ajuns sa 'cureti' doar farfuriile din care mananci si sa treci imediat la o dieta; in primul rand trebuie sa iti 'cureti' celulele. In acest mod, corpul va elimina materialul toxic acumulat si iti vei regasi energia, noptile odihnitoare si optimismul.

Pentru a-ti purifica organismul trebuie sa urmezi o dieta speciala, care dureaza 6 zile.

MICUL DEJUN PENTRU FIECARE DIN CELE 6 ZILE:
Inainte cu 15 minute de a lua micul-dejun, stoarce o lamaie intr-un pahar de apa fierbinte si bea-l, inainte de masa. Restul micului-dejun consta in 250 ml de suc natural de fructe (portocala), 5 lingurite de branzica de casa, 250 grame de fructe proaspete, exceptie facand banana si avocado. Poti sa bei o ceasca de ceai cu zahar si lapte, daca doresti. Intre micul-dejun si pranz, bea cat mai multa supa de legume poti (reteta o gasesti la finalul articolului). Poti manca si fructe proaspete.

PRANZUL PENTRU FIECARE DIN CELE 6 ZILE:
Bea doua cani de supa de legume in timpul mesei. Prepara-ti o salata cu legume proaspete alegand din urmatoarele: asparagus, mazare, morcov, varza, conopida, castravete, telina, ardei, salata, ceapa, dovlecel, spanac, rosii. Pentru desert, serveste fructe proaspete cu miere. Poti bea un pahar de lapte proaspat, daca doresti. Intre pranz si cina, bea cat mai mult suc de vegetale si mananca fructe proaspete.

CINA PENTRU FIECARE DIN CELE 6 ZILE:
Bea doua cani de supa de legume in timpul mesei. Alege doua sau trei feluri de vegetale din lista de mai sus si prepara-le cu putin unt, la foc mic. Poti manca pana te saturi. De asemenea, poti servi o felie mica de paine cu unt. Pentru desert, o salata de fructe. Daca inca iti mai e foame, poti manca dupa cina cat de multe fructe doresti, combinate cu suc de legume.

RETETA DE SUPA DE LEGUME:
Taie in bucatele mici 7 morcovi si 1 telina. Adauga 2 cani de apa si fierbe-le 15 minute. Mai adauga niste patrunjel si spanac proaspat; poti adauga si rosii, ardei sau usturoi, pentru gust. Lasa-le sa fiarba inca 10 minute, pe urma adauga sare si ceapa. Supa poate fi consumata calda sau rece. Scopul acestei supe este de a curata organismul, asa ca poti bea cat de multa in fiecare zi. Contine foarte multe minerale.

Purificarea organismului nu este o 'calatorie' usoara, insa o data ce te-ai apucat, nu trebuie sa renunti. Deja in a treia zi rinichii si intestinele tale vor functiona mult mai bine si o mare parte din toxine se vor fi eliminat. Starea ta generala va fi vizibil imbunatatita incepand cu a 4-a, a 5-a zi; dupa terminarea dietei, urmeaza o alimentatie bogata in alimente integrale, fructe si legume proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Gogosi de post, vanilate
Bucataras.RO

Gogosi de post, vanilate

O fi cineva care sa nu iubeasca gogosile? Nu cred, dar suntem noi, doamnele, care ne retinem sa mancam, cu toate ca poftim...

Gogosi de post, vanilate
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola