E posibil ca laptele sa nu fie tocmai bautura ta preferata si sa preferi sa iti cumperi comprimate de calciu, pentru a-ti mentine sanatatea sistemului osos. Iata, insa, 5 alte motive pentru care este indicat sa bei lapte cat mai des: Sursa de proteine Laptele contine o cantitate semnificativa de proteine, acestea fiind necesare pentru dezvoltarea creierului, sanatatea inimii si cresterea normala a tesuturilor din organism. Bogat in vitamina A Vitamina A este necesara pentru dezvoltarea si mentinerea sistemului imunitar, multi doctori numind-o vitamina anti-infectioasa. Multe produse lactate sunt imbogatite cu vitamina A, pentru a-ti asigura o imunitate crescuta. Sursa de vitamina B12 Vitamina B12 ajuta la producerea celulelor rosii, necesare unui sistem nervos sanatos. Fiind dificil sa iti procuri aceasta vitamina doar din ceea ce mananci, consumul de lapte e un mod excelent de a te asigura ca organismul tau beneficiaza de doza optima de B12. Continut ridicat de vitamina D Pentru a putea sa absoarba si sa retina calciul, organismul trebuie sa aiba si un nivel optim de vitamina D. Teoretic, daca stai la soare 15 minute zilnic, vei beneficia de un nivel ridicat de vitamina D. Din pacate, acest lucru nu este intotdeauna posibil – mai ales iarna – asa ca laptele ramane o varianta mai sigura. Bogat in potasiu Potasiul sustine activitatea cardiaca si stimuleaza bataile inimii, mentinand in acelasi timp echilibrul muschilor si al nervilor. Un pahar de lapte contine aproximativ 350 – 400 mg de potasiu. Laptele este necesar mai ales in alimentatia copiilor si adolescentilor, ajutandu-i pe acestia sa se dezvolte in mod sanatos, mai ales din punct de vedere al sistemului osos. In cazul in care ai intoleranta la lactoza, iti recomandam sa adopti o alimentatie echilibrata si sanatoasa si, de asemenea, sa recurgi la vitamine si la comprimate de calciu.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii