E posibil ca laptele sa nu fie tocmai bautura ta preferata si sa preferi sa iti cumperi comprimate de calciu, pentru a-ti mentine sanatatea sistemului osos. Iata, insa, 5 alte motive pentru care este indicat sa bei lapte cat mai des: Sursa de proteine Laptele contine o cantitate semnificativa de proteine, acestea fiind necesare pentru dezvoltarea creierului, sanatatea inimii si cresterea normala a tesuturilor din organism. Bogat in vitamina A Vitamina A este necesara pentru dezvoltarea si mentinerea sistemului imunitar, multi doctori numind-o vitamina anti-infectioasa. Multe produse lactate sunt imbogatite cu vitamina A, pentru a-ti asigura o imunitate crescuta. Sursa de vitamina B12 Vitamina B12 ajuta la producerea celulelor rosii, necesare unui sistem nervos sanatos. Fiind dificil sa iti procuri aceasta vitamina doar din ceea ce mananci, consumul de lapte e un mod excelent de a te asigura ca organismul tau beneficiaza de doza optima de B12. Continut ridicat de vitamina D Pentru a putea sa absoarba si sa retina calciul, organismul trebuie sa aiba si un nivel optim de vitamina D. Teoretic, daca stai la soare 15 minute zilnic, vei beneficia de un nivel ridicat de vitamina D. Din pacate, acest lucru nu este intotdeauna posibil – mai ales iarna – asa ca laptele ramane o varianta mai sigura. Bogat in potasiu Potasiul sustine activitatea cardiaca si stimuleaza bataile inimii, mentinand in acelasi timp echilibrul muschilor si al nervilor. Un pahar de lapte contine aproximativ 350 – 400 mg de potasiu. Laptele este necesar mai ales in alimentatia copiilor si adolescentilor, ajutandu-i pe acestia sa se dezvolte in mod sanatos, mai ales din punct de vedere al sistemului osos. In cazul in care ai intoleranta la lactoza, iti recomandam sa adopti o alimentatie echilibrata si sanatoasa si, de asemenea, sa recurgi la vitamine si la comprimate de calciu.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAcești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii