E posibil ca laptele sa nu fie tocmai bautura ta preferata si sa preferi sa iti cumperi comprimate de calciu, pentru a-ti mentine sanatatea sistemului osos. Iata, insa, 5 alte motive pentru care este indicat sa bei lapte cat mai des: Sursa de proteine Laptele contine o cantitate semnificativa de proteine, acestea fiind necesare pentru dezvoltarea creierului, sanatatea inimii si cresterea normala a tesuturilor din organism. Bogat in vitamina A Vitamina A este necesara pentru dezvoltarea si mentinerea sistemului imunitar, multi doctori numind-o vitamina anti-infectioasa. Multe produse lactate sunt imbogatite cu vitamina A, pentru a-ti asigura o imunitate crescuta. Sursa de vitamina B12 Vitamina B12 ajuta la producerea celulelor rosii, necesare unui sistem nervos sanatos. Fiind dificil sa iti procuri aceasta vitamina doar din ceea ce mananci, consumul de lapte e un mod excelent de a te asigura ca organismul tau beneficiaza de doza optima de B12. Continut ridicat de vitamina D Pentru a putea sa absoarba si sa retina calciul, organismul trebuie sa aiba si un nivel optim de vitamina D. Teoretic, daca stai la soare 15 minute zilnic, vei beneficia de un nivel ridicat de vitamina D. Din pacate, acest lucru nu este intotdeauna posibil – mai ales iarna – asa ca laptele ramane o varianta mai sigura. Bogat in potasiu Potasiul sustine activitatea cardiaca si stimuleaza bataile inimii, mentinand in acelasi timp echilibrul muschilor si al nervilor. Un pahar de lapte contine aproximativ 350 – 400 mg de potasiu. Laptele este necesar mai ales in alimentatia copiilor si adolescentilor, ajutandu-i pe acestia sa se dezvolte in mod sanatos, mai ales din punct de vedere al sistemului osos. In cazul in care ai intoleranta la lactoza, iti recomandam sa adopti o alimentatie echilibrata si sanatoasa si, de asemenea, sa recurgi la vitamine si la comprimate de calciu.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateAm pregatit aceasta reteta in primavara cu legume de sezon, de aceea nu am folosit castraveti si ceapa rosie, ci ceapa verde...
Salata greceascaPunch-ul este o bautura servita in general la petreceri. Numele bauturii provine lin limba Sanskrita si inseamna cinci ;...
Punch cu CapsuniTaie in patru merele decojite si scoate-le miezul. Cantareste 1,25 kg de mere si taie-le cubulete. Pune cubuletele impreuna...
Gem de mere cu miereSe spala creierul, se curata de pielita si se fierbe in apa cu sare si cu putin otet. Dupa ce a fiert, se scoate si se lasa...
Salata de creier de boeufBlatul: Se bat 4 albusuri cu 4 linguri apa, cand spumeaza se adauga 100g zahar. Separat se bat 4 galbenusuri cu 150 g zahar...
Prajitura BucurestiDe mult timp imi doream sa fac si o prajitura Raffaello. Pentru ca facusem tort si ne-a placut foarte...
Desert prajitura RaffaelloDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii