5 motive pentru care e bine sa bei lapte

5 motive pentru care e bine sa bei lapte

E posibil ca laptele sa nu fie tocmai bautura ta preferata si sa preferi sa iti cumperi comprimate de calciu, pentru a-ti mentine sanatatea sistemului osos. Iata, insa, 5 alte motive pentru care este indicat sa bei lapte cat mai des:   Sursa de proteine Laptele contine o cantitate semnificativa de proteine, acestea fiind necesare pentru dezvoltarea creierului, sanatatea inimii si cresterea normala a tesuturilor din organism.   Bogat in vitamina A Vitamina A este necesara pentru dezvoltarea si mentinerea sistemului imunitar, multi doctori numind-o vitamina anti-infectioasa. Multe produse lactate sunt imbogatite cu vitamina A, pentru a-ti asigura o imunitate crescuta. Sursa de vitamina B12 Vitamina B12 ajuta la producerea celulelor rosii, necesare unui sistem nervos sanatos. Fiind dificil sa iti procuri aceasta vitamina doar din ceea ce mananci, consumul de lapte e un mod excelent de a te asigura ca organismul tau beneficiaza de doza optima de B12.   Continut ridicat de vitamina D Pentru a putea sa absoarba si sa retina calciul, organismul trebuie sa aiba si un nivel optim de vitamina D. Teoretic, daca stai la soare 15 minute zilnic, vei beneficia de un nivel ridicat de vitamina D. Din pacate, acest lucru nu este intotdeauna posibil – mai ales iarna – asa ca laptele ramane o varianta mai sigura.   Bogat in potasiu Potasiul sustine activitatea cardiaca si stimuleaza bataile inimii, mentinand in acelasi timp echilibrul muschilor si al nervilor. Un pahar de lapte contine aproximativ 350 – 400 mg de potasiu.   Laptele este necesar mai ales in alimentatia copiilor si adolescentilor, ajutandu-i pe acestia sa se dezvolte in mod sanatos, mai ales din punct de vedere al sistemului osos. In cazul in care ai intoleranta la lactoza, iti recomandam sa adopti o alimentatie echilibrata si sanatoasa si, de asemenea, sa recurgi la vitamine si la comprimate de calciu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Desert placinta melc (cu lingura)
Bucataras.RO

Desert placinta melc (cu lingura)

Cum bantuiam eu azi prin lumea asta fascinanta a netului mi-a picat in ochi un filmulet cu o reteta de placinta cu mere, a...

Desert placinta melc (cu lingura)
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!