Care sunt cele 10 motive pentru a consuma avocado zilnic

Care sunt cele 10 motive pentru a consuma avocado zilnic

Avocado este un fruct unic, deoarece se comporta foarte diferit fata de restul fructelor.


De exemplu, majoritatea fructelor sunt compuse in mare parte din carbohidrati, dar avocado este compus din grasimi nesaturata, sanatoase. 


Datorita acestui lucru, dar nu numai, numeroase studii arata ca avocado are efecte miraculoase asupra sanatatii. 


Asadar, iata 10 astfel de beneficii sustinute de studii stiintifice, care sa va convinga de ce este bine sa consumati avocado zilnic: 


1. Supradoza de vitamine si minerale 


Avocado contine peste 20 de minerale si vitamine, iar 100 de grame de avocado contin: 


Vitamina K, 26% din DZR 


Acid folic, 20% din DZR


Vitamina C, 17% din DZR


Potasiu, 14% din DZR


Vitamina B5, 14% din DZR


Vitamina B6, 13% din DZR


Vitamin E, 10% din DZR


De asemenea, mai contine si magneziu, mangan, cupru, zinc, fier, fosfor, B1, B2 si B3.


2. Un avocado mai eficient ca o banana


Majoritatea nutritionistilor recomanda consumul de banane pentru cantitatea mare se potasiu pe care o contin. Insa, un avocado contine mai mult potasiu decat o banana.


Acest nutrient este foarte important pentru buna functionare a organismului, asa ca niciodata nu veti avea prea mult. 




3. Bogat in grasimi sanatoase


De fapt, 77% din caloriile pe care le contine acest fruct provin din grasimi nesaturate, ceea ce-l face sa fie "cel mai gras" fruct cunoscut de oameni.


Majoritatea grasimilor din avocado provin din acidul oleic, un acid gras mononesaturat, care este si compusul principal al uleiului de masline extravirgin, cunoscut pentru efectele miraculoase asupra organismului. 


Acidul oleic reduce inflamatiile si s-a dovedit ca are efecte in prevenirea aparitiei cancerului.


4. Continut ridicat de fibre


Fibrele ajuta la o slabire sanatoasa, reduc excesul de zahar din sange si riscul aparitiei mai multor boli. 


Intr-o suta de grame de avocado se regasesc 7 grame de fibre, care reprezinta 27% din doza zilnica recomandata.


5. Consumul de avocado reduce colesterolul 


Numeroase studii au dovedit ca oamenii care consuma regulat avocado au cu 22% mai putin colesterol rau (LDL) si cu 11% mai mult colesterol bun (HDL).


Acest lucru se traduce si printr-o circulatie mai buna si printr-o sansa mai mica de a dezvolta boli de inima.



6. Consumul de avocado duce la o stare generala de mai bine


Oamenii care consuma in mod regulat avocado sunt mult mai sanatosi, sunt mai putin predispusi la boli precum diabetul, dar au si mult mai putina grasime in jurul abdomenului. De asemenea, oamenii care incep sa includa avocado in dieta lor zilnica au tendinta de a duce un stil de viata mai sanatos si sunt mult mai atenti la ceea ce consuma in general.


7. Ajuta la absorbtia de nutrienti din alte plante


Unii dintre nutrientii care se regasesc in legume sunt solubili doar in grasimi, ceea ce inseamna ca trebuie sa se combine cu grasimi pentru a putea fi utilizati de organism. 


Este vorba despre vitamine precum A, D, E si K, sau de antioxidantii din familia carotenoidelor. 


Astfel ca, avocado nu e doar plin de nutrienti, dar, datorita continutului mare de grasimi vegetale, ajuta foarte mult si la o mai buna absorbtie a vitaminelor si mineralelor din alte fructe si legume. 




8. Imbunatateste vederea


Fructul de avocado contine luteina, o substanta necesara in mentinerea unei vederi sanatoase.


In acelasi timp, ofera protectie si impotriva degenerarii maculare, cauzata de imbatranire.


9. Poate ajuta in combaterea cancerului 


Mai multe studii au aratat ca extractul de avocado are efecte uimitoare de inhibare a dezvoltarii cancerului de prostata.


De asemenea, s-a observat ca in unele cazuri poate reduce efectele secundare ale chimioterapiei.


10. Calmeaza simptomele artritei


Datorita continutului mare de substante antiinflamatorii, consumul de avocado este benefic in prevenirea si tratarea artritei reumatoide


Sursa articol: authoritynutrition.com
Sursa foto: testshock.com 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurt
2
Salate din oua

Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurt

Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurt este delicioasa si sanatoasa! Este o reteta de salata rece care se prepara usor.

Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurt
Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry
3
Aperitive cu ciuperci

Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry

Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry este perfecta pentru mic-dejun de primavara.

Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry
Muschiulet de porc cu ciuperci
4
Mancaruri cu carne

Muschiulet de porc cu ciuperci

Muschiulet de porc cu ciuperci este o mancare delicioasa, o masa completa cu garnitura de ciuperci.

Muschiulet de porc cu ciuperci
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata