Avocado este un fruct unic, deoarece se comporta foarte diferit fata de restul fructelor.
De exemplu, majoritatea fructelor sunt compuse in mare parte din carbohidrati, dar avocado este compus din grasimi nesaturata, sanatoase.
Datorita acestui lucru, dar nu numai, numeroase studii arata ca avocado are efecte miraculoase asupra sanatatii.
Asadar, iata 10 astfel de beneficii sustinute de studii stiintifice, care sa va convinga de ce este bine sa consumati avocado zilnic:
1. Supradoza de vitamine si minerale
Avocado contine peste 20 de minerale si vitamine, iar 100 de grame de avocado contin:
Vitamina K, 26% din DZR
Acid folic, 20% din DZR
Vitamina C, 17% din DZR
Potasiu, 14% din DZR
Vitamina B5, 14% din DZR
Vitamina B6, 13% din DZR
Vitamin E, 10% din DZR
De asemenea, mai contine si magneziu, mangan, cupru, zinc, fier, fosfor, B1, B2 si B3.
2. Un avocado mai eficient ca o banana
Majoritatea nutritionistilor recomanda consumul de banane pentru cantitatea mare se potasiu pe care o contin. Insa, un avocado contine mai mult potasiu decat o banana.
Acest nutrient este foarte important pentru buna functionare a organismului, asa ca niciodata nu veti avea prea mult.
3. Bogat in grasimi sanatoase
De fapt, 77% din caloriile pe care le contine acest fruct provin din grasimi nesaturate, ceea ce-l face sa fie "cel mai gras" fruct cunoscut de oameni.
Majoritatea grasimilor din avocado provin din acidul oleic, un acid gras mononesaturat, care este si compusul principal al uleiului de masline extravirgin, cunoscut pentru efectele miraculoase asupra organismului.
Acidul oleic reduce inflamatiile si s-a dovedit ca are efecte in prevenirea aparitiei cancerului.
4. Continut ridicat de fibre
Fibrele ajuta la o slabire sanatoasa, reduc excesul de zahar din sange si riscul aparitiei mai multor boli.
Intr-o suta de grame de avocado se regasesc 7 grame de fibre, care reprezinta 27% din doza zilnica recomandata.
5. Consumul de avocado reduce colesterolul
Numeroase studii au dovedit ca oamenii care consuma regulat avocado au cu 22% mai putin colesterol rau (LDL) si cu 11% mai mult colesterol bun (HDL).
Acest lucru se traduce si printr-o circulatie mai buna si printr-o sansa mai mica de a dezvolta boli de inima.
6. Consumul de avocado duce la o stare generala de mai bine
Oamenii care consuma in mod regulat avocado sunt mult mai sanatosi, sunt mai putin predispusi la boli precum diabetul, dar au si mult mai putina grasime in jurul abdomenului. De asemenea, oamenii care incep sa includa avocado in dieta lor zilnica au tendinta de a duce un stil de viata mai sanatos si sunt mult mai atenti la ceea ce consuma in general.
7. Ajuta la absorbtia de nutrienti din alte plante
Unii dintre nutrientii care se regasesc in legume sunt solubili doar in grasimi, ceea ce inseamna ca trebuie sa se combine cu grasimi pentru a putea fi utilizati de organism.
Este vorba despre vitamine precum A, D, E si K, sau de antioxidantii din familia carotenoidelor.
Astfel ca, avocado nu e doar plin de nutrienti, dar, datorita continutului mare de grasimi vegetale, ajuta foarte mult si la o mai buna absorbtie a vitaminelor si mineralelor din alte fructe si legume.
8. Imbunatateste vederea
Fructul de avocado contine luteina, o substanta necesara in mentinerea unei vederi sanatoase.
In acelasi timp, ofera protectie si impotriva degenerarii maculare, cauzata de imbatranire.
9. Poate ajuta in combaterea cancerului
Mai multe studii au aratat ca extractul de avocado are efecte uimitoare de inhibare a dezvoltarii cancerului de prostata.
De asemenea, s-a observat ca in unele cazuri poate reduce efectele secundare ale chimioterapiei.
10. Calmeaza simptomele artritei
Datorita continutului mare de substante antiinflamatorii, consumul de avocado este benefic in prevenirea si tratarea artritei reumatoide
Sursa articol: authoritynutrition.com
Sursa foto: testshock.com
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiRetete de vara. O salata excelenta, satioasa si gustoasa. Retete dietetice
Salata verde cu nautPana sa am un bebe, nu eram prea pasionata de supe creme, odata cu venirea lui, lucrurile s-au schimbat, de indata ce am...
Supa crema de morcovFara introducere,trecem direct la masa,ca poate va e foame,sete......
Jambon la cuptorDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii