Acum gasesti in supermarket orice fel de carne doresti si poti alege bucatile cele mai bune pentru preparatele tale. Carnea de miel slaba contine mai putin colesterol decat carnea de pui si este o sursa importanta de proteine, vitamine B si minerale (fier si zinc). Nu uita ca friptura de miel trebuie sa fie trandafirie in interior, iar la exterior sa aiba o crusta bine rumenita, crocanta. Iata o reteta de friptura de miel pentru Craciun!
Alege bucati de pulpa de miel fara grasimi si piele.
Pentru sosul de friptura ai nevoie de: oase de porc sau de vaca, un morcov, o ceapa, o telina, patrunjel si sare. Se fierb toate timp de o ora si apoi se strecoara zeama astfel obtinuta si se lasa la rece. Grasimea formata se indeparteaza.
Se pune pe foc tava cu bucatile de friptura, se adauga 1-2 linguri din grasimea indepartata de pe supa de oase si putina faina. Se rumeneste usor si apoi se adauga zeama de oase, amestecand.
Se poate asezona si cu vin rosu si se lasa la cuptor cateva minute, pana se patrunde bine carnea.
Friptura se taie si se serveste cu putin sos, garnitura din orez sau legume si salata verde sau muraturi.
Carnea de miel se poate pregati in multe feluri, dupa gustul fiecaruia: stufat, cu spanac, ciulama, friptura la tava, la gratar, pane.
Nu uita de condimente (chili si ardei iute) si de un pahar de vin rosu!
In plus gasesti pe Culinar.ro multe retete delicioase pentru masa de Craciun!
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)
Ciorba cu coasta afumataAceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcVa prezint acum o reteta pe care am pregatit-o in premiera si de care sunt foarte incantata: pui cu suc de lamaie proaspat...
Pui cu lamaieIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii