Acest lucru se intampla pentru ca nu stim exact ce fel de cartofi sa alegem in fuctie de ceea ce vrem sa gatim.
Iata cateva sfaturi!
Pentru mancaruri sau tocanite alege cartofii in coaja rosie. Vei fi sigura ca nu se sfarama!
Pentru salata de beof alege la fel, cartofii cu coaja rosie, isi pastreaza textura si forma la gatit.
Cartofi copti - alege cartofii in coaja alba, pentru ca sunt cei mai gustosi astfel. Cartofi fierti pentru salate (ex: salata orientala) - alege cartofii noi si mici sau cartofii in coaja rosie.
Cartofi prajiti - daca vrei sa fie pufosi si moi sub crusta prajita, alege cartofii in coaja alba; daca vrei sa fie perfecti, subtiri si crocanti, alege cartofii in coaja rosie.
Pentru piure nu folosi niciodata cartofii in coaja rosie sau cei noi. Cei albi, "fainosi" sunt insa perfecti pentru un piure pufos si moale.
Pentru cartofii taranesti cu ceapa si sunca alege cartofii rosii pentru o forma perfecta si cei albi, daca tii mai mult la gust!
La ciorbe poti folosi cartofii rosii, insa la supe merg si cei in coaja alba, chiar daca se vor sfarama in timpul fierberii.
Nu uita sa fierbi intotdeauna cartofii cu sare, pentru un gust desavarsit. Iar pentru un plus de savoare, pune putin rozmarin si chili la fiert sau cand ii prajesti.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postCozonacul cu nuca este un dulce traditional romanesc, care se face in special in perioada sarbatorilor dar este binevenit...
Cozonac cu nucaPentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii