Ce cartofi sa alegi pentru mancarea ta

(0)
admin postat de
Acest lucru se intampla pentru ca nu stim exact ce fel de cartofi sa alegem in fuctie de ceea ce vrem sa gatim.

Iata cateva sfaturi!

Pentru mancaruri sau tocanite alege cartofii in coaja rosie. Vei fi sigura ca nu se sfarama!

Pentru salata de beof alege la fel, cartofii cu coaja rosie, isi pastreaza textura si forma la gatit.

Cartofi copti - alege cartofii in coaja alba, pentru ca sunt cei mai gustosi astfel. Cartofi fierti pentru salate (ex: salata orientala) - alege cartofii noi si mici sau cartofii in coaja rosie.

Cartofi prajiti - daca vrei sa fie pufosi si moi sub crusta prajita, alege cartofii in coaja alba; daca vrei sa fie perfecti, subtiri si crocanti, alege cartofii in coaja rosie.

Pentru piure nu folosi niciodata cartofii in coaja rosie sau cei noi. Cei albi, "fainosi" sunt insa perfecti pentru un piure pufos si moale.

Pentru cartofii taranesti cu ceapa si sunca alege cartofii rosii pentru o forma perfecta si cei albi, daca tii mai mult la gust!

La ciorbe poti folosi cartofii rosii, insa la supe merg si cei in coaja alba, chiar daca se vor sfarama in timpul fierberii.

Nu uita sa fierbi intotdeauna cartofii cu sare, pentru un gust desavarsit. Iar pentru un plus de savoare, pune putin rozmarin si chili la fiert sau cand ii prajesti.

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite