Cerealele integrale nu pierd nimic din componenele esentiale ale boabelor proaspete astefel vom lua cele 3 invelusuri ale cerealelor si vom vedea care sunt nutrientii pe care acestea ii detin si care ne sunt de folos pentru a avea sanatate si vitalitate. Cerealele integrale au 3 straturi astfel: stratul exterior bogat in fibre memebrana interioara a amidonului cu continut de amidon Partea interna (germenul) bogata in substante nutritive
stratul exterior bogat in fibre, acest strat contine: fibre complex de vitamine B minerale proteine fitonutrienti (se gasesc in plante si sunt benefice sanatatii) membrana interioara a amidonului cu continut de amidon Aceasta parte a bobului constituie cea mai mare parte a bobului si este principala sursa de energie a plantei, contine: carbohidrati proteine cantitati mici de vitamine B germenul bogat in substante nutritive Germenul, partea cea mai mica a bobului, este foarte bogat in substante nutritive minerale complexul de vitamine B Vitamina E fitonutrienti
In momentul prelucrarii cerealelor obisnuite, cand boabele sunt macinate sau rafinate, membrana exterioara si germenul sunt inlaturate, deci se pierd importanti nutrient. In schimb cerealele integrale sunt pastrate toate cele 3 parti ale bobului, astfel nutrientii importanti si beneficiile sunt pastrate.
Hraniti-va sanatos si nu uitati ca cerealele integrale nu trebuie sa lipseasca din alimentatia dumneavoastra zilnica. Adina Ungur
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaEste pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...
Tocana de legume cu orezSos delicios de mazare este simplu de facut pentru aceasta reteta de sos va trebuie un borcan mare de mazare.
Sos delicios de mazareReteta am preluat-o de la Gina Bradea. Covrigeii sunt crocanti, dar totodata si fragezi. "retete de post...
Covrigei crocanti de postSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii