Combina alimentele inteligent!

Dar acest lucru este foarte gresit, pentru ca unele preparate combinate pur si simplu creaza un dezastru in organimsul nostru, incetinind metabolismul, neglijand aportul de calciu sau fiind greu de digerat.
Astfel desi ni se par normale si "clasice" unele combinatii, ele trebuie evitate pentru o mai buna digestie si pentru a ne activa un metabolism mai lent.
Iata mai jos lista alimentelor ce nu ar trebui "amestecate":
Dimineata nimic nu pare mai bun decat o cafea fierbinte cu lapte. Insa putini stiu ca o serie de acizi din cafea modifica proteinele din lapte si il transforma intr-un produs foarte greu de digerat. Daca mai este si cald, atunci acesta va "cadea" ca o piatra in stomacul nostru.
Mic dejun alcatuit din lapte/iaurt si cereale - evident, recomandarea multor regimuri. Insa tine cont ca cerealele sau produsele bogate in fibre (biscuiti, paine) diminueaza absorbtia calciului in organism. Din acelasi motiv nu consuma nici cacao cu lapte sau branza cu spanac/ branza cu sunca (absorbtia calciului impiedica pe cea a fierului)!
Paine alba sau paine integrala la masa de pranz? Specialistii sustin ca cea mai buna metoda este alternarea acestora. Deci, consuma o felie mica de paine alba si apoi o felie de paine integrala sau cu seminte.
Pentru cina ai in meniul tau peste cu salata de varza? Nimic mai gresit! Pestele contine iod care este indispensabil pentru metabolism, insa varza proaspata impiedica absorbtia acestuia. Daca nu vrei sa renunti la aceasta combinatie, foloseste in salata de varza sare iodata.
Pentru a te mentine in forma si a evita un metabolism lenes, combina cu succes urmatoarele alimente:
Gratar de vita/pui cu salata verde cu lamaie (lamaia si vitaminele A si C din salata "lupta" impotriva radicalilor liberi din friptura, iar digestia ta va fi mult mai usoara).
Legumele bune pentru silueta ta (morcovi, spanac, ridichi, varza, salata verde, rosii) contin substante liposolubile si deci pot fi combinate cu ulei, insa numai in varianta fiarta sau prajita. In stare proaspate, consuma-le fara grasimi!
Alege pentru masa de pranz o salata pe baza de paste si legume, pentru ca ambele alimente sunt surse importante de proteine si se completeaza reciproc. Daca esti la dieta mananca un baton de cereale cu nuci sau migdale.
Daca la pranz/cina ai mancat o salata de legume ce contine salata verde, ridichi sau fasole, mananca la desert o portocala sau un kiwi, fierul din legume fiind mult mai bine asimilat in prezenta vitaminei C.
Consuma iaurt si 1-2 portocale sau branza si mandarine si produse de panificatie cu ceai cu multa lamaie. Aceste combinatii ajuta digestia, iti vor da mai multa energie si vei fi in forma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Zarzarasi cu miere
3
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Limoncello
Bucataras.RO

Limoncello

Limoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la...

Limoncello
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!