Combina alimentele inteligent!

Dar acest lucru este foarte gresit, pentru ca unele preparate combinate pur si simplu creaza un dezastru in organimsul nostru, incetinind metabolismul, neglijand aportul de calciu sau fiind greu de digerat.
Astfel desi ni se par normale si "clasice" unele combinatii, ele trebuie evitate pentru o mai buna digestie si pentru a ne activa un metabolism mai lent.
Iata mai jos lista alimentelor ce nu ar trebui "amestecate":
Dimineata nimic nu pare mai bun decat o cafea fierbinte cu lapte. Insa putini stiu ca o serie de acizi din cafea modifica proteinele din lapte si il transforma intr-un produs foarte greu de digerat. Daca mai este si cald, atunci acesta va "cadea" ca o piatra in stomacul nostru.
Mic dejun alcatuit din lapte/iaurt si cereale - evident, recomandarea multor regimuri. Insa tine cont ca cerealele sau produsele bogate in fibre (biscuiti, paine) diminueaza absorbtia calciului in organism. Din acelasi motiv nu consuma nici cacao cu lapte sau branza cu spanac/ branza cu sunca (absorbtia calciului impiedica pe cea a fierului)!
Paine alba sau paine integrala la masa de pranz? Specialistii sustin ca cea mai buna metoda este alternarea acestora. Deci, consuma o felie mica de paine alba si apoi o felie de paine integrala sau cu seminte.
Pentru cina ai in meniul tau peste cu salata de varza? Nimic mai gresit! Pestele contine iod care este indispensabil pentru metabolism, insa varza proaspata impiedica absorbtia acestuia. Daca nu vrei sa renunti la aceasta combinatie, foloseste in salata de varza sare iodata.
Pentru a te mentine in forma si a evita un metabolism lenes, combina cu succes urmatoarele alimente:
Gratar de vita/pui cu salata verde cu lamaie (lamaia si vitaminele A si C din salata "lupta" impotriva radicalilor liberi din friptura, iar digestia ta va fi mult mai usoara).
Legumele bune pentru silueta ta (morcovi, spanac, ridichi, varza, salata verde, rosii) contin substante liposolubile si deci pot fi combinate cu ulei, insa numai in varianta fiarta sau prajita. In stare proaspate, consuma-le fara grasimi!
Alege pentru masa de pranz o salata pe baza de paste si legume, pentru ca ambele alimente sunt surse importante de proteine si se completeaza reciproc. Daca esti la dieta mananca un baton de cereale cu nuci sau migdale.
Daca la pranz/cina ai mancat o salata de legume ce contine salata verde, ridichi sau fasole, mananca la desert o portocala sau un kiwi, fierul din legume fiind mult mai bine asimilat in prezenta vitaminei C.
Consuma iaurt si 1-2 portocale sau branza si mandarine si produse de panificatie cu ceai cu multa lamaie. Aceste combinatii ajuta digestia, iti vor da mai multa energie si vei fi in forma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Mancare de mazare cu carne de porc

Mancare de mazare cu carne de porc

O mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.

Mancare de mazare cu carne de porc
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Cele mai apreciate rețete
Nectar de caise
1
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Dulceata de mandarine
2
Dulceata

Dulceata de mandarine

Se curata mandarinele de coaja sau se desfac in feliute. Se presara deasupra zaharul si se lasa sa stea cel putin 2 ore, pana...

Dulceata de mandarine
Crap la cuptor
3
Mancaruri cu peste

Crap la cuptor

Aceasta reteta de crap la cuptor este delicioasa si merge de minune pentru zilele de week-end, mai ales langa o mamaliguta...

Crap la cuptor
Pariziene cu gem de gutui
4
Aluaturi

Pariziene cu gem de gutui

Sunt minunate aceste pariziene cu gem de gutui, atat de aromate si pufoase, ca nu te poti opri din mancat!

Pariziene cu gem de gutui
Pizza cu spanac si sos Alfredo
5
Aperitive cu legume

Pizza cu spanac si sos Alfredo

O pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...

Pizza cu spanac si sos Alfredo
Parteneri
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
ReteteCulinare.RO

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate