Un medic din Japonia a analizat efectul sucului de orz verde asupra familiei sale si a decoperit ca este un tonic general, aducand un plus de vitalitate organismului.
Cercetarile ulterioare au descoperit ca orzul este un adevarat medicament, el tratand o gama foarte larga de afectiuni: anemie si anorexie, cancer, ciroza, afectiuni hepatice, hipertensiune, diabet, ulcer, obezitate, acnee, impotenta, etc.
Toate aceste beneficii se trag de la continutul crescut al orzului in vitamine, minerale si nutrienti. Acesta contine de peste 250 de ori mai multa vitamina A decat salata verde, de 25 de ori mai mult potasiu decat bananele, calciu, fier, vitamina C si B.
Sucul de orz verde il poti cumpara de la unele magazine naturiste sau poti lua o pasta fina de orz, careia ii adaugi apa calduta si o lasi la macerat. Regimul consta in 1-2 paharele de 50 ml de suc de orz in fiecare zi, iar cura trebuie sa dureze 3-4 saptamani, primavara si toamna.
Orzul se poate consuma si fiert in lapte, in China fiind o planta foarte folosita atat in alimentatie, cat si in medicina. Sunt excelenti si fulgii din orz, fara adaosuri de zahar si alti aditivi si se pot manca alaturi de iaurt sau lapte degresat si fructe.
Nu doar orzul este o planta miraculoasa, ci si celelalte cereale: secara, graul si ovazul. Consumul regulat al acestora previne bolile de inima, obezitatea, cancerul si diabetul.
Incearca painea de secara, o varianta excelenta si energizanta a painii din faina alba, obisnuita.
Graul germinat este recomandat in anemie si astenie psihica, dar contraindicat in hipertensiune. Se consuma cate 4 -5 linguri de grau de 3 ori pe zi, inainte de mese.
Fulgii de ovaz au un continut mare de proteine si sunt buni pentru cei afectati de diabet sau cu pietre la rinichi. In plus, este un stimulent al functiei sexuale feminine.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii