Un medic din Japonia a analizat efectul sucului de orz verde asupra familiei sale si a decoperit ca este un tonic general, aducand un plus de vitalitate organismului.
Cercetarile ulterioare au descoperit ca orzul este un adevarat medicament, el tratand o gama foarte larga de afectiuni: anemie si anorexie, cancer, ciroza, afectiuni hepatice, hipertensiune, diabet, ulcer, obezitate, acnee, impotenta, etc.
Toate aceste beneficii se trag de la continutul crescut al orzului in vitamine, minerale si nutrienti. Acesta contine de peste 250 de ori mai multa vitamina A decat salata verde, de 25 de ori mai mult potasiu decat bananele, calciu, fier, vitamina C si B.
Sucul de orz verde il poti cumpara de la unele magazine naturiste sau poti lua o pasta fina de orz, careia ii adaugi apa calduta si o lasi la macerat. Regimul consta in 1-2 paharele de 50 ml de suc de orz in fiecare zi, iar cura trebuie sa dureze 3-4 saptamani, primavara si toamna.
Orzul se poate consuma si fiert in lapte, in China fiind o planta foarte folosita atat in alimentatie, cat si in medicina. Sunt excelenti si fulgii din orz, fara adaosuri de zahar si alti aditivi si se pot manca alaturi de iaurt sau lapte degresat si fructe.
Nu doar orzul este o planta miraculoasa, ci si celelalte cereale: secara, graul si ovazul. Consumul regulat al acestora previne bolile de inima, obezitatea, cancerul si diabetul.
Incearca painea de secara, o varianta excelenta si energizanta a painii din faina alba, obisnuita.
Graul germinat este recomandat in anemie si astenie psihica, dar contraindicat in hipertensiune. Se consuma cate 4 -5 linguri de grau de 3 ori pe zi, inainte de mese.
Fulgii de ovaz au un continut mare de proteine si sunt buni pentru cei afectati de diabet sau cu pietre la rinichi. In plus, este un stimulent al functiei sexuale feminine.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoTapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaUsor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanacReteta aceasta de foietaj o am de peste 20 de ani, m-a cucerit de prima data cand am facut-o si o fac deseori, chiar daca...
Cremsnit cu foietaj de casaDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii