Ginseng, pentru o viata sanatoasa

Ginseng-ul este recunoscut de mult ca fiind o planta de o imensa valoare; primele datari ale folosirii ginseng-ului pot fi regasite in China, datand din secolul 1BC. Aceasta iarba chinezeasca, numita ‘Shen-nung pen ts'ao ching’ are istoria unei plante fata de care multe popoare au un profound respect.

Istoria arata faptul ca imparatii chinezi acordau o mare importanta ginseng-ului; in zilele noastre, ginseng-ul si-a pastrat o mare parte din renume. Folosit ca tonic sau stimulant al incapacitatilor fizice sau mentale, ginseng-ul mai era preferat in cresterea fertilitatii si pentru intarirea organismului. In acelasi timp, chinezii il foloseau si in comert, pentru a plati pentru diferite produse.

In China, varietatile de ginseng sunt folosite pentru afectiuni de genul dispepsiei, starilor de voma si problemelor pe fond nervos. Radacina, fiarta in ceai sau ca supa, consumata in fiecare dimineata, reprezinta un bun remediu pentru o serie de afectiuni.

In medicina moderna, ginsengul este considerat un tonic si un stimulent stomacal, eficient in cazul lipsei poftei de mancare si afectiunilor digestive, care apar, de cele mai multe ori, pe fond nervos.

Folosit sub forma de tinctura, uscat si combinat cu alcool, pastrat in locuri intunecate si racoroase, ginsengul este un bun panaceu la care ar trebui sa apelezi in unele momente, pentru a-ti asigura o sanatate de fier.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Tarta cu cocos
Bucataras.RO

Tarta cu cocos

O tarta raw cu ingrediente sanatoase . Este o tarta rapida ca aproape toate preparatele raw.  In ultima vreme , dupa...

Tarta cu cocos
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa