Ginseng-ul este recunoscut de mult ca fiind o planta de o imensa valoare; primele datari ale folosirii ginseng-ului pot fi regasite in China, datand din secolul 1BC. Aceasta iarba chinezeasca, numita ‘Shen-nung pen ts'ao ching’ are istoria unei plante fata de care multe popoare au un profound respect.
Istoria arata faptul ca imparatii chinezi acordau o mare importanta ginseng-ului; in zilele noastre, ginseng-ul si-a pastrat o mare parte din renume. Folosit ca tonic sau stimulant al incapacitatilor fizice sau mentale, ginseng-ul mai era preferat in cresterea fertilitatii si pentru intarirea organismului. In acelasi timp, chinezii il foloseau si in comert, pentru a plati pentru diferite produse.
In China, varietatile de ginseng sunt folosite pentru afectiuni de genul dispepsiei, starilor de voma si problemelor pe fond nervos. Radacina, fiarta in ceai sau ca supa, consumata in fiecare dimineata, reprezinta un bun remediu pentru o serie de afectiuni.
In medicina moderna, ginsengul este considerat un tonic si un stimulent stomacal, eficient in cazul lipsei poftei de mancare si afectiunilor digestive, care apar, de cele mai multe ori, pe fond nervos.
Folosit sub forma de tinctura, uscat si combinat cu alcool, pastrat in locuri intunecate si racoroase, ginsengul este un bun panaceu la care ar trebui sa apelezi in unele momente, pentru a-ti asigura o sanatate de fier.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalDeosebit la aceasta placinta este aluatul de foietaj facut in casa, pe care l-am imbunatatit cu niste migdale decojite,...
Placinta cu mere si migdaleIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii