Ginseng-ul este recunoscut de mult ca fiind o planta de o imensa valoare; primele datari ale folosirii ginseng-ului pot fi regasite in China, datand din secolul 1BC. Aceasta iarba chinezeasca, numita ‘Shen-nung pen ts'ao ching’ are istoria unei plante fata de care multe popoare au un profound respect.
Istoria arata faptul ca imparatii chinezi acordau o mare importanta ginseng-ului; in zilele noastre, ginseng-ul si-a pastrat o mare parte din renume. Folosit ca tonic sau stimulant al incapacitatilor fizice sau mentale, ginseng-ul mai era preferat in cresterea fertilitatii si pentru intarirea organismului. In acelasi timp, chinezii il foloseau si in comert, pentru a plati pentru diferite produse.
In China, varietatile de ginseng sunt folosite pentru afectiuni de genul dispepsiei, starilor de voma si problemelor pe fond nervos. Radacina, fiarta in ceai sau ca supa, consumata in fiecare dimineata, reprezinta un bun remediu pentru o serie de afectiuni.
In medicina moderna, ginsengul este considerat un tonic si un stimulent stomacal, eficient in cazul lipsei poftei de mancare si afectiunilor digestive, care apar, de cele mai multe ori, pe fond nervos.
Folosit sub forma de tinctura, uscat si combinat cu alcool, pastrat in locuri intunecate si racoroase, ginsengul este un bun panaceu la care ar trebui sa apelezi in unele momente, pentru a-ti asigura o sanatate de fier.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi
Comentarii