Ginseng, pentru o viata sanatoasa

Ginseng-ul este recunoscut de mult ca fiind o planta de o imensa valoare; primele datari ale folosirii ginseng-ului pot fi regasite in China, datand din secolul 1BC. Aceasta iarba chinezeasca, numita ‘Shen-nung pen ts'ao ching’ are istoria unei plante fata de care multe popoare au un profound respect.

Istoria arata faptul ca imparatii chinezi acordau o mare importanta ginseng-ului; in zilele noastre, ginseng-ul si-a pastrat o mare parte din renume. Folosit ca tonic sau stimulant al incapacitatilor fizice sau mentale, ginseng-ul mai era preferat in cresterea fertilitatii si pentru intarirea organismului. In acelasi timp, chinezii il foloseau si in comert, pentru a plati pentru diferite produse.

In China, varietatile de ginseng sunt folosite pentru afectiuni de genul dispepsiei, starilor de voma si problemelor pe fond nervos. Radacina, fiarta in ceai sau ca supa, consumata in fiecare dimineata, reprezinta un bun remediu pentru o serie de afectiuni.

In medicina moderna, ginsengul este considerat un tonic si un stimulent stomacal, eficient in cazul lipsei poftei de mancare si afectiunilor digestive, care apar, de cele mai multe ori, pe fond nervos.

Folosit sub forma de tinctura, uscat si combinat cu alcool, pastrat in locuri intunecate si racoroase, ginsengul este un bun panaceu la care ar trebui sa apelezi in unele momente, pentru a-ti asigura o sanatate de fier.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Bucataras.RO

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa