Medicii recomanda consumul zilnic de mere pentru o alimentatie completa si echilibrata. Substantele nutritive antioxidante din mere ajuta la reducerea colesterolului, ajutand astfel la prevenirea bolilor cardiovasculare si incetinesc dezvoltarea cancerului de colon si ficat in celule. Tot aceste substante reduc la jumatate riscul de cancer la plamani. Merele ajuta la intarirea oaselor, fiind recomandate zilnic in dieta copiilor si batranilor, dar si ca metoda preventiva a osteoporozei pentru orice adult. Merele nu contin grasimi, colesterol sau sodiu, ci doar fibre, apa, potasiu, magneziu, fosfor si fier si multe vitamine ca: A, B1, B2, C. Consumul de mere este adjuvant intr-o dieta, pentru ca te vei simti satul si plin de energie, fara eforturi suplimentare. Procentul de fibre dintr-un mar estemai mare decat cel al cerealelor, deci incepeti dimineata cu un fruct in loc de un bol de fulgi cu lapte. In plus merele ajuta si digestia si nu te va aparea constipatia. Daca vei consuma merele ca si gustare sau ca masa principala, senzatia de saturatie va aparea mult mai repede si va tine mai mult decat daca ai manca orice produse de fast-food. Astfel, la birou ia cu tine 1-2 mere si ocoleste cartofii prajiti si hamburgerii. Consumul regulat de mere este asociat cu cel mai scazut risc de cancer, boli cardio-vasculare, astm bronsic si diabet zaharat, comparativ cu alte fructe si legume. Mentin normal nivelul glicemiei: desi merele sunt fructe dulci, ele contin zaharuri foarte simple, (fructoza), care este eliberata lent in sange dupa absorbtia intestinala, fara a creste glicemia. Marul are actiune tonica, diuretica, depurativa, antiseptica, laxativa. Consumul de mere atat in stare pura, dar si preparata mai este indicat si in ulcer gastric, diabet, insomnie, astenie, diete, convalescenta, anemie, migrene, eruptii cutanate, acnee, cicatrizarea ranilor, obezitate. Deci nu mai sta pe ganduri - consuma zilnic cateva mere pentru a fi in forma!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaO painica delicioasa, consistenta si foarte aromata, nu foarte crescuta deoarece contine multa faina de secara si tarate, dar...
Paine cu fibre
Comentarii