Michel Montignac-uleiul de masline si colesterolul rau

Prevenirea aterosclerozei si a maladiilor cardiovasculare se realizeaza, asadar, prin combaterea radicalilor liberi cu ajutorul consumului de antioxidanti. Uleiul de masline, fiind deosebit de bogat in antioxidanti, devine, prin urmare, un atu major in aceasta lupta.

In organism, lipoproteinele LDL au misiunea de a duce in celule colesterolul de care acestea au nevoie pentru a-si asigura multiplele functii metabolice. Dar cand radicalii liberi sunt in exces, lipoproteinele LDL se oxideaza si nu-si mai indeplinesc functia obisnuita; ele se acumuleaza in peretii arteriali, iar celulele acestora mor. Atunci, peretele arterial se umfla cu grasime. Or, s-a demonstrat ca lipoproteinele LDL bogate in acid oleic sunt mult mai rezistente la oxidare.

Uleiul de masline contine, deci, acizi grasi mononesaturati si antioxidanti, ceea ce ii permite sa fie un adevarat „politist" care combate oxidarea, acest factor al bolilor cardiovasculare, dar si al imbatranirii si al aparitiei cancerului.

Uleiul de masline, Copyright © 2010, Litera pentru versiunea in limba romana Acest articol a fost preluat din cartea Uleiul de masline publicata de editura Litera

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori