Michel Montignac-uleiul de masline si colesterolul rau

(0)
admin postat de
 Prevenirea aterosclerozei si a maladiilor cardiovasculare se realizeaza, asadar, prin combaterea radicalilor liberi cu ajutorul consumului de antioxidanti. Uleiul de masline, fiind deosebit de bogat in antioxidanti, devine, prin urmare, un atu major in aceasta lupta.

In organism, lipoproteinele LDL au misiunea de a duce in celule colesterolul de care acestea au nevoie pentru a-si asigura multiplele functii metabolice. Dar cand radicalii liberi sunt in exces, lipoproteinele LDL se oxideaza si nu-si mai indeplinesc functia obisnuita; ele se acumuleaza in peretii arteriali, iar celulele acestora mor. Atunci, peretele arterial se umfla cu grasime. Or, s-a demonstrat ca lipoproteinele LDL bogate in acid oleic sunt mult mai rezistente la oxidare.

Uleiul de masline contine, deci, acizi grasi mononesaturati si antioxidanti, ceea ce ii permite sa fie un adevarat „politist" care combate oxidarea, acest factor al bolilor cardiovasculare, dar si al imbatranirii si al aparitiei cancerului.

Uleiul de masline, Copyright © 2010, Litera pentru versiunea in limba romana Acest articol a fost preluat din cartea Uleiul de masline publicata de editura Litera

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.