O reteta sanatoasa de la Ligia Pop - Linte cu legume si condimente indiene la Crock-Pot (Slow Cooker)

O reteta sanatoasa de la Ligia Pop - Linte cu legume si condimente indiene la Crock-Pot (Slow Cooker)

Ligia Pop este raw food chef, autoarea a sapte carti, consultant in nutritie, gazda show-urilor Ligia's Kitchen si De Vorba cu Ligia si fondatoarea expozitiei nationale Raw Generation

Astazi, ea ne dezvaluie o reteta deosebita pe care a realizat-o cu ajutorul aparatului Crock-Pot (Slow Cooker)

O aveti mai jos:

"Fiindca am fost rugata sa prepar si alte retete, in afara de faimoasele mele sarmale vegane folosind un slow cooker, am ales Crock-Pot-ul, acesta fiind slow cooker-ul original, si v-am pregatit o reteta surpriza plus un concurs.

Dupa cum stiti, alimentatia raw foodistilor din intreaga lume contine intre 20-50% mancare gatita si un procent mare de cruditati. Aceasta reteta vine in completarea alimentatiei voastre.

Pe langa faptul ca este usor de facut, este foarte bogata in arome intense, datorita gatirii pe o durata mai lunga de timp la o temperatura mica, cat si in nutrienti valorosi care cu greu pot fi regasiti in mancarea gatita chiar la foc mic sau la cuptor.

Dupa cum veti vedea, folosirea unui slow cooker este foarte usoara, chiar si pentru cei care nu se pricep in ale bucatariei."

Linte cu legume si condimente indiene


Ingrediente:

500 g linte rosie uscata
½ kg dovleac placintar razuit
2 ardei kapia
2 morcovi razuiti
2 radacini patrunjel razuite fin
10 g mix de condimente: coriandru, marar, cimbru, piper, usturoi etc.
1 ceapa mare tocata fin
5 catei de usturoi zdrobiti
10 g chimen macinat fin
10 g turmeric
20 g condiment indian Garam Masala
200 ml lapte de cocos din conserva sau proaspat
250 ml suc de rosii
500 ml apa filtrata
sare neiodata dupa gust

Instructiuni:

Pentru a grabi procesul, ingredientele care necesita razuire le-am procesat in robotul de bucatarie.

Le-am adaugat pe toate in aparatul de gatit Crock-Pot slow cooker 5.7 L, le-am amestecat bine si am setat aparatul pe functia de gatire HIGH, timp de 3:30 ore. La punctul de fierbere va ajunge dupa 2:40-3:00 ore si daca aveti timp, imediat dupa ce incepe sa fiarba puteti da pe functia de gatire LOW.

Eu fiindca nu am fost acasa cand mergea aparatul l-am setat de la inceput pe HIGH si cand s-a terminat, aparatul s-a setat automat pe functia KEEP WARM (temperatura minima de incalzire) care a mentinut mancarea calda pana am fost gata de masa. Consum si pastrare: Dupa cele 3:30 ore preparatul este gata si are un gust de vis. Veti vedea ca aromele sunt mult mai intense ca la mancarea gatita chiar si la foc mic.

Aparatul daca nu este pus pe OFF (oprit), se va comuta automat pe KEEP WARM (temperatura minima de incalzire) si va pastra mancarea calda pana cand veti fi gata sa o mancati. Bineinteles ca il puteti opri si servi mancarea imediat.

Oala ceramica se lasa la racit si ulterior se poate depozita in frigider. Poate fi folosita si in cuptor (nu si pe aragaz) cand doriti sa reincalziti mancarea, insa nu incalziti cuptorul inainte pentru a preveni craparea oalei ceramice. 

Descopera mai multe retete de Ligia Pop in cartea de bucate: Sfaturi pentru o viata mai sanatoasa



Sursa foto si articol: ligiapop.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Pasca fara aluat
2
Prajituri

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat este un preparat pentru meniul de Paste traditional. La baza retetei stau urmatoarele ingrediente: branza de...

Pasca fara aluat
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci
4
Retete Kamis

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA
Bucataras.RO

CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA

Cum le-am vizualizat la Dia, am și poftit;) Au fost binevenite ptr un eveniment in familie ;)E cam expirată rețeta, dar nu...

CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga