O reteta sanatoasa de la Ligia Pop - Linte cu legume si condimente indiene la Crock-Pot (Slow Cooker)

(0)
admin postat de

Ligia Pop este raw food chef, autoarea a sapte carti, consultant in nutritie, gazda show-urilor Ligia's Kitchen si De Vorba cu Ligia si fondatoarea expozitiei nationale Raw Generation

Astazi, ea ne dezvaluie o reteta deosebita pe care a realizat-o cu ajutorul aparatului Crock-Pot (Slow Cooker)

O aveti mai jos:

"Fiindca am fost rugata sa prepar si alte retete, in afara de faimoasele mele sarmale vegane folosind un slow cooker, am ales Crock-Pot-ul, acesta fiind slow cooker-ul original, si v-am pregatit o reteta surpriza plus un concurs.

Dupa cum stiti, alimentatia raw foodistilor din intreaga lume contine intre 20-50% mancare gatita si un procent mare de cruditati. Aceasta reteta vine in completarea alimentatiei voastre.

Pe langa faptul ca este usor de facut, este foarte bogata in arome intense, datorita gatirii pe o durata mai lunga de timp la o temperatura mica, cat si in nutrienti valorosi care cu greu pot fi regasiti in mancarea gatita chiar la foc mic sau la cuptor.

Dupa cum veti vedea, folosirea unui slow cooker este foarte usoara, chiar si pentru cei care nu se pricep in ale bucatariei."

Linte cu legume si condimente indiene


Ingrediente:


500 g linte rosie uscata
½ kg dovleac placintar razuit
2 ardei kapia
2 morcovi razuiti
2 radacini patrunjel razuite fin
10 g mix de condimente: coriandru, marar, cimbru, piper, usturoi etc.
1 ceapa mare tocata fin
5 catei de usturoi

...
zdrobiti
10 g chimen macinat fin
10 g turmeric
20 g condiment indian Garam Masala
200 ml lapte de cocos din conserva sau proaspat
250 ml suc de rosii
500 ml apa filtrata
sare neiodata dupa gust

Instructiuni:


Pentru a grabi procesul, ingredientele care necesita razuire le-am procesat in robotul de bucatarie.

Le-am adaugat pe toate in aparatul de gatit Crock-Pot slow cooker 5.7 L, le-am amestecat bine si am setat aparatul pe functia de gatire HIGH, timp de 3:30 ore. La punctul de fierbere va ajunge dupa 2:40-3:00 ore si daca aveti timp, imediat dupa ce incepe sa fiarba puteti da pe functia de gatire LOW.

Eu fiindca nu am fost acasa cand mergea aparatul l-am setat de la inceput pe HIGH si cand s-a terminat, aparatul s-a setat automat pe functia KEEP WARM (temperatura minima de incalzire) care a mentinut mancarea calda pana am fost gata de masa. Consum si pastrare: Dupa cele 3:30 ore preparatul este gata si are un gust de vis. Veti vedea ca aromele sunt mult mai intense ca la mancarea gatita chiar si la foc mic.

Aparatul daca nu este pus pe OFF (oprit), se va comuta automat pe KEEP WARM (temperatura minima de incalzire) si va pastra mancarea calda pana cand veti fi gata sa o mancati. Bineinteles ca il puteti opri si servi mancarea imediat.

Oala ceramica se lasa la racit si ulterior se poate depozita in frigider. Poate fi folosita si in cuptor (nu si pe aragaz) cand doriti sa reincalziti mancarea, insa nu incalziti cuptorul inainte pentru a preveni craparea oalei ceramice. 

Descopera mai multe retete de Ligia Pop in cartea de bucate: Sfaturi pentru o viata mai sanatoasa



Sursa foto si articol: ligiapop.com

Alte articole cu:
Slow Food vegetarian
recomandari

Nu este de ajuns sa fii vegetarian ca sa fii si intr-o stare perfecta
de sanatate; ca si in cazul celor ...

citește—

Ce inseamna raw food? Denumirea “raw vegan” inseamna alimentatia vegana fara foc (vegan = fara ...

citește—

De exemplu, cea mai mare diferenta intre vegani si vegetarieni este aceea ca veganii elimina din dieta lor ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite