Obiceiuri culinare de evitat

Obiceiuri culinare de evitat

Nu manca in graba Studiile spun ca persoanele care mananca rapid consuma mai multa hrana in mai putin timp, fara sa-si dea seama de asta. Daca mananci in tihna, organismul isi da seama cand te-ai saturat si te face sa te opresti atunci cand e cazul. Iti recomandam un mic truc: incearca sa mesteci fiecare imbucaturi de 15-20 de ori si sa faci mici pauze inainte de a te servi din nou din farfurie.   Nu face altceva in timp ce mananci   Poate te-ai obisnuit sa iti citesti mailurile sau sa faci cumparaturi online atunci cand mananci. Stiai ca daca in timpul mesei te dedici si altor activitati, e foarte posibil sa ai impresia ca ai mancat mai putin? Exista si o solutie: inainte de a deschide calculatorul sau televizorul, pune-ti in farfurie exact cat stii ca vrei sa mananci.   Nu manca sub influenta stresului sau oboselii Stresul si oboseala te determina de obicei sa mananci ceva bun? Carbohidratii din mancare vor produce un val de serotonina, cunoscuta si ca hormonul fericirii. Problema sta in faptul ca, dupa aparitia serotoninei, va urma o senzatie destul de periculoasa pentru sanatatea organismului: vei simti nevoia acuta de a manca dulciuri. Iata un truc la care poti apela: atunci cand vrei sa iti cumperi o gustare care sa iti potoleasca stresul, pune banii deoparte ( poti apela la un portofel pe care sa il pastrezi la indemana, pe post de pusculita ). Pe masura ce banii se vor strange, vei constata ca ai o motivatie pentru a te indeparta de obiceiurile culinare daunatoare: dupa un timp iti vei putea cumpara ceva dragut din economii.   Nu goli farfuria de fiecare data Portiile din restaurante devin tot mai mari, chiar si acasa ai tendinta sa umpli farfuria mai mult decat e cazul...si totusi traiesti cu ideea ca e necesar sa termini totul din farfurie. Pe scurt, chiar daca stomacul e satul, ai tendinta de a manca din inertie. Incearca sa pregatesti portii moderate sau comanda jumatate de portie, mai ales daca nu iti este foarte foame.   Nu te gandi ca fiecare masa trebuie sa contina carne Incearca sa mananci mai putina carne si vei observa ca acumulezi o cantitate mai mica de calorii. Transforma carnea in garnitura: o salata mare in catre adaugi cateva bucatele de carne, ori legume la gratar cu cateva fasii de friptura de pui. Gandeste-te la faptul ca majoritatea legumelor pot fi pregatite in acelasi mod precum carnea: prajite, la cuptor, la gratar sau marinate. Le poti adauga condimente si vei descoperi aroma lor deosebita, care te va ajuta sa stai departe de carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de perisoare din carne de pui
1
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Supa crema de dovleac
2
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda
3
Torturi

Tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda

Un nou tort cu glazură oglindă, de data aceasta din ciocolată. Tort cu două foi de pandişpan, un strat de pişcoturi,...

Tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda
Saratele cu chimen
4
Prajituri

Saratele cu chimen

Se maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea...

Saratele cu chimen
Supa de rosii
5
Supe de legume

Supa de rosii

Trebuie sa alegi rosii cat mai coapte – moi si un pic crapate, cum am eu aici - au mai mult gust si nu risti sa iti iasa...

Supa de rosii
Parteneri
Papricas de porc cu galuste
Bucataras.RO

Papricas de porc cu galuste

Am vazut reteta la Timea...a fost delicioasa,multumesc de reteta!

Papricas de porc cu galuste
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia