Obiceiuri culinare de evitat

Obiceiuri culinare de evitat

Nu manca in graba Studiile spun ca persoanele care mananca rapid consuma mai multa hrana in mai putin timp, fara sa-si dea seama de asta. Daca mananci in tihna, organismul isi da seama cand te-ai saturat si te face sa te opresti atunci cand e cazul. Iti recomandam un mic truc: incearca sa mesteci fiecare imbucaturi de 15-20 de ori si sa faci mici pauze inainte de a te servi din nou din farfurie.   Nu face altceva in timp ce mananci   Poate te-ai obisnuit sa iti citesti mailurile sau sa faci cumparaturi online atunci cand mananci. Stiai ca daca in timpul mesei te dedici si altor activitati, e foarte posibil sa ai impresia ca ai mancat mai putin? Exista si o solutie: inainte de a deschide calculatorul sau televizorul, pune-ti in farfurie exact cat stii ca vrei sa mananci.   Nu manca sub influenta stresului sau oboselii Stresul si oboseala te determina de obicei sa mananci ceva bun? Carbohidratii din mancare vor produce un val de serotonina, cunoscuta si ca hormonul fericirii. Problema sta in faptul ca, dupa aparitia serotoninei, va urma o senzatie destul de periculoasa pentru sanatatea organismului: vei simti nevoia acuta de a manca dulciuri. Iata un truc la care poti apela: atunci cand vrei sa iti cumperi o gustare care sa iti potoleasca stresul, pune banii deoparte ( poti apela la un portofel pe care sa il pastrezi la indemana, pe post de pusculita ). Pe masura ce banii se vor strange, vei constata ca ai o motivatie pentru a te indeparta de obiceiurile culinare daunatoare: dupa un timp iti vei putea cumpara ceva dragut din economii.   Nu goli farfuria de fiecare data Portiile din restaurante devin tot mai mari, chiar si acasa ai tendinta sa umpli farfuria mai mult decat e cazul...si totusi traiesti cu ideea ca e necesar sa termini totul din farfurie. Pe scurt, chiar daca stomacul e satul, ai tendinta de a manca din inertie. Incearca sa pregatesti portii moderate sau comanda jumatate de portie, mai ales daca nu iti este foarte foame.   Nu te gandi ca fiecare masa trebuie sa contina carne Incearca sa mananci mai putina carne si vei observa ca acumulezi o cantitate mai mica de calorii. Transforma carnea in garnitura: o salata mare in catre adaugi cateva bucatele de carne, ori legume la gratar cu cateva fasii de friptura de pui. Gandeste-te la faptul ca majoritatea legumelor pot fi pregatite in acelasi mod precum carnea: prajite, la cuptor, la gratar sau marinate. Le poti adauga condimente si vei descoperi aroma lor deosebita, care te va ajuta sa stai departe de carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Rulouri Ceva fin cu oua fierte si pasta de masline
Bucataras.RO

Rulouri Ceva fin cu oua fierte si pasta de masline

Chiar delicioase aceste rulouri....

Rulouri Ceva fin cu oua fierte si pasta de masline
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!