Painea, un aliment extrem de important

Fie ca punem pe masa cele mai sofisticate mancaruri sau cele mai simple, alaturi avem painea, baza piramidei alimentare. De ce este insa painea nelipsita de pe mesele romanilor? Doar pentru a astampara foamea sau datorita calitatilor pe care le are? De-a lungul timpului, sortimentele de paine, dar si modalitatile de prepare au evoluat permanent. In Romania, painea ramane in continuare un aliment nelipsit de pe masa, dar in acelasi timp, se constata un interes in crestere al consumatorilor pentru alimente naturale. Specialissii sustin ca, prin consumul de paine, organismul primeste substante proteice extrem de necesare metabolismului, glucide lente care asigura energia organismului pentru o perioada indelungata, precum si fibre alimentare care contribuie la imbunatatirea digestiei. Pentru a se putea stabili calitatea unei paini, se ia in calcul compozitia chimica a acesteia.
Consumul de paine trebuie sa fie insa unul echilibrat din punct de vedere calitativ si cantitativ. Un consum prea mare de paine alba poate duce la obezitate, in timp ce un consum echilibrat de piine sanatoasa aduce beneficii organismului.
In Biblie, painea este mentionata in aproape 330 de versete si este considerata simbolul vietii : « painea noastra cea de toate zilele... »
Evenimentul dedicat Zilei Mondiale a Alimentatiei si Zilei Mondiale a Painii este organizat de Sanatatea Press Group si sustinut de Dobrogea Grup, partener pentru o alimentatie sanatoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa