Pregateste o omleta perfecta

Omleta nu trebuie sa fie vartoasa. Trebuie sa fie inchegata bine, dar moale, prajita, dar nearsa, pe deasupra umeda, dar nezemoasa. Obtinerea unei astfel de omlete tine de experienta, de exercitiu.


Pentru omleta, trebuie o tigaie cu fundul gros, caci altfel se arde la fund, inainte ca deasupra sa fie gata.
Pentru 6 oua, este bine ca tigaia sa aiba un dimatru de aproximativ 25 cm. Se prepara cate doua oua de persoana.

Ouale pot fi batute intregi sau se bat albusurile separata, dupa care se adauga galbenusurile. In ultimul caz, omleta iese mai pufoasa si nu mai este atat de grea.

Se pune in tigaie, pe foc, o lingura de unt sau de grasime. Cand untul este incins, se toarna ouale batute.

Spre deosebire de jumari, nu se amesteca, se lasa sa se prinda bine pe toata suprafata. Scopul este sa se obtina o foaie destul de grosuta.

Cand omleta incepe sa se prinda, se introduce o spatula de lemn intre omleta si mijlocul tigaii, pana la mijlocul acesteia, si de jur imprejur, pentru a nu lasa omleta sa se prinda de fundul tigaii si sa se arda. Atentie insa sa nu patrunda cutitul in omleta.

Omleta este gata atunci cand toata masa ei s-a solidificat, la suprafata ramanand foarte putin zemoasa, iar la fund s-a rumenit. Din acest moment nu se mai lasa nici o clipa pe foc, pentru ca se rascoace, iar la fund se arde.

Se da la o parte, se pune garnitura, se impatureste in doua sau trei, se face sa alunece pe farfurie si se serveste.

Garnitura poate sa fie branza, sunca, ciuperci, ficat de pasare, peste. Garnitura se pune pe jumatate de omleta, indoind cealalata jumatate deasupra sau se pune pe mijlocul omletei, invelind-o din ambele parti. Astfel, omleta este impaturita in trei.

Se poate prepara o omleta simpla, punandu-se garnitura in interior, dupa ce omleta este gata, dar garnitura se poate incorpora chiar de la inceput in masa omletei, in ouale crude.

Exista tendinta de a "incarca" omleta, cu prea multa carne sau branza. Cu cat este mai simpla, cu atat omleta este mai buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta