Pregateste o omleta perfecta

Omleta nu trebuie sa fie vartoasa. Trebuie sa fie inchegata bine, dar moale, prajita, dar nearsa, pe deasupra umeda, dar nezemoasa. Obtinerea unei astfel de omlete tine de experienta, de exercitiu.


Pentru omleta, trebuie o tigaie cu fundul gros, caci altfel se arde la fund, inainte ca deasupra sa fie gata.
Pentru 6 oua, este bine ca tigaia sa aiba un dimatru de aproximativ 25 cm. Se prepara cate doua oua de persoana.

Ouale pot fi batute intregi sau se bat albusurile separata, dupa care se adauga galbenusurile. In ultimul caz, omleta iese mai pufoasa si nu mai este atat de grea.

Se pune in tigaie, pe foc, o lingura de unt sau de grasime. Cand untul este incins, se toarna ouale batute.

Spre deosebire de jumari, nu se amesteca, se lasa sa se prinda bine pe toata suprafata. Scopul este sa se obtina o foaie destul de grosuta.

Cand omleta incepe sa se prinda, se introduce o spatula de lemn intre omleta si mijlocul tigaii, pana la mijlocul acesteia, si de jur imprejur, pentru a nu lasa omleta sa se prinda de fundul tigaii si sa se arda. Atentie insa sa nu patrunda cutitul in omleta.

Omleta este gata atunci cand toata masa ei s-a solidificat, la suprafata ramanand foarte putin zemoasa, iar la fund s-a rumenit. Din acest moment nu se mai lasa nici o clipa pe foc, pentru ca se rascoace, iar la fund se arde.

Se da la o parte, se pune garnitura, se impatureste in doua sau trei, se face sa alunece pe farfurie si se serveste.

Garnitura poate sa fie branza, sunca, ciuperci, ficat de pasare, peste. Garnitura se pune pe jumatate de omleta, indoind cealalata jumatate deasupra sau se pune pe mijlocul omletei, invelind-o din ambele parti. Astfel, omleta este impaturita in trei.

Se poate prepara o omleta simpla, punandu-se garnitura in interior, dupa ce omleta este gata, dar garnitura se poate incorpora chiar de la inceput in masa omletei, in ouale crude.

Exista tendinta de a "incarca" omleta, cu prea multa carne sau branza. Cu cat este mai simpla, cu atat omleta este mai buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa