Produsele light sunt intr-adevar lipsite de zahar si grasimi animale. Insa pentru a le pastra gustul delicios, producatorii folosesc indulcitori sintetici si grasimi artificiale, care pot fi periculoase pentru sanatatea noastra.
In primul rand, efectul asupra creierului nu este de neglijat. Cand mananci produse foarte dulci, dar care nu au zahar (tinem cont ca zaharina este de 300 de ori mai dulce ca zaharul alb), senzatia de dulce ajunge la creier care se pregateste sa preia si caloriile aferente. Insa acestea nu exista, creierul devin "nedumerit" si se creaza un dezechilibru al metabolismului. Organimsul va retine astfel cantitati mult mai mari din celelalte alimente cu reale calorii.
Cunoscand acest mecanism, medicii au declarat ca persoanele care consuma indulcitori artificiali sunt predispusi cu 40% mai mult la riscul de obezitate, decat cei care mananca dulciuri "naturale" ca fructoza sau glucoza.
Unele grasimi "light" sau artificiale favorizeaza depunerea rapida de substante grase pe peretii vaselor de sange si sunt cancerigene. Astfel grasimile hidrogenate sunt mai periculoase pentru sanatate decat cele de origine animala ca untul sau untura. Acum insa, nu ar trebui sa le introduceti pe acestea zilnic in dieta, ci sa le consumati cu moderatie.
Persoanele care sufera de diabet ar trebui sa consume produse light doar la sfatul medicului, iar femeile insarcinate si copiii, care au nevoie de un surplus de energie, nu ar trebui sa consume deloc produse light, ci alimente simple, naturale.
Sfaturile medicului includ consumul de produse usoare, naturale, ca iaurturi, carne de pui, peste si multe legume si fructe. Deserturile ar trebui sa fie alcatuite doar din fructe, chiar daca sunt foarte dulci si ingrasa.
Orice este natural, proaspat, deci neprelucrat, este mult mai sanatos. Poti consuma lapte si iaurt dietetic, insa cu moderatie, aceasta fiind singura varianta de produse light admisa.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeMinunat, minunat, minunat! Facut cu multa ciocolata si dragoste pentru surioara mea incredibila!
Tort de ciocolataIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii