Trei zile sa fii mai frumoasa

Salata verde, peste, fructe: acestea sint alimentele care te vor face ca, dupa trei zile, sa fii in forma: vei radia, pielea ta va deveni luminoasa, ridurile se atenueaza si te vei simti mai relaxata. Urmeaza dieta de trei zile, recomandata de doctorul Nicholas Perricone, profesor la Yale Medical School, in cartea "Pielea cu riduri". Doctorul iti recomanda ca timp de trei zile sa consumi aceste alimnte de doua ori pe zi, avind grija ca restul alimentelor sa fie bogate in proteine si substante hranitoare (legume, fructe, preparate pe baza de soia).


Cel mai important aliment este pestele, de preferat somon, pentru ca este bogat in proteine, necesare pentru refacerea celulelor. In general, femeile nu au dieta bazata pe proteine si, ca rezultat, pielea imbatrineste.

Pestele contine si acizi grasi esentiali puternici (3 omega), care reduc efectul inflamator al celulelor si au efect benefic asupra celulelor nervoase, in mod special. Ca urmare, starile depresive se diminueaza, sistemul imunitar functioneaza mai bine si posibilitatea de aparitie a infectiilor este redusa.

Una dintre greselile frecvente este adoptarea unei diete cu putine grasimi sau chiar fara grasimi. Acizii grasi nu trebuie eliminati din alimentatie, pentru ca sint benefici pentru sanatate. Lipsa lor duce la slabirea organismului, aparitia depresiei, creste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si a obezitatii. Exista acizi grasi care ajuta la arderea grasimilor din organism. Cu alte cuvinte, poti arde grasimile consumind acizii grasi corespunzatori. Pestele este o sursa importanta de astfel de acizi benefici.

Pestele mai contine o substanta numita DMAE, excelenta pentru sanatatea sistemului nervos, imbunatatind memoria. In plus, impulsurile nervoase circula mai bine, mentinind tonusul muscular. Cind pielea imbatrineste, se lasa, apar ridurile. DMAE, in cantitati ridicate, asa cum am vazut, creste tonusul muscular si intirzie aparitia procesului de "cadere" a pielii.

Un al doilea aliment benefic pentru sanatatea pielii este salata verde, pe care poti sa o combini cu ulei de masline si suc de lamiie. Salata contine antioxidanti care actioneaza ca antiinflamatori asupra celulor, si, de asemenea, are acizi grasi (6 omega). Si uleiul de masline are astfel de acizi grasi benefici pentru organism, cum este acidul oleic ce ajuta celulele sa absoarba acizii grasi esentiali. Mai mult, substanta numita polyphenol, care se gaseste in uleiul de masline, reduce riscul aparitiei atacului de cord. Sucul de lamiie, spre deosebire de otet, are mari cantitati de antioxidant si vitamina C.

La desert, ideale sint fructele de padure (zmeura, afine, capsuni), pe care in aceasta perioada le gasesti congelate, si pepenele galben. Aceste fructe au antioxidanti, care actioneaza ca substante antiinflamatoare. In general alimentele colorate au un nivel ridicat de antioxidanti. Fructele de padure au avantajul ca nu ridica nivelul zaharului din singe (spre deosebire de banana, de exemplu), care are ca efect imbatrinirea pielii. Mai exact, cind zaharul din singe creste rapid si constant, se "ataseaza" colagenului din piele, rapindu-i elasticitatea, flexibilitatea. Pepenele galben are vitamina A, hranind pielea, si apa, hidratind-o.

Aceste alimente trebuie consumate de doua ori pe zi, trei zile la rind, iar restul alimentelor trebuie sa contina proteine (cum sint produsele de soia, de exemplu). Si nu uita sfatul general al nutritionistilor: sa bei intre opt si zece pahare de apa plata pe zi.

Dupa aceasta dieta, vei simti ca esti in forma, fizic, mental, plina de energie. Vei observa ca pielea ta arata mult mai bine, este mai radianta, cearcanele au disparut, ridurile s-au diminuat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa