Slabirea incepe din bucatarie, asa ca este important sa cunosti o serie de obiceiuri bune pe care sa le pui in aplicare la prepararea alimentelor. Iata 10 trucuri care se dovedesc foarte utile in orice dieta de slabit pe care o vei adopta.
Stocheaza la frigider gustari din fructe si legume
Aprovizioneaza-te cu fructe si legume de sezon, pe care este bine sa le cureti, sa le tai si sa le pui in recipiente din sticla, la frigider. Astfel iti va fi usor sa le ai la indemana ori de cate ori vrei o gustare sau senzatia de foame te impinge sa deschizi frigiderul. Iata ce poti alege: fructe de padure, struguri, kiwi, pepene galben, pepene rosu, morcovi, castraveti, ardei gras, telina apio.
Mananca salata verde inainte de cina
Un bol de salata din tot soiul de frunze (ruccola, baby spanac, salata verde/iceberg, kale, varza chinezeasca) inainte de cina iti furnizeaza vitamine si fibre alimentare, ajutandu-te sa consumi mai putine alimente bogate in calorii seara. Pentru calcularea continutului de calorii al alimentelor pe care le consumi zilnic poti folosi un instrument online numit calculator calorii.
Pregateste-ti pungi cu „rontaieli” sanatoase
Pofta de a rontai ceva sarat si consistent este o mare capcana in orice cura de slabire. Chiar daca ai voie sa rontai fructe oleaginoase – caju, migdale, fistic, seminte, stii bine ce se intampla cand deschizi punga cumparata din magazin. Nu te poti opri pana nu termini tot! Ori, o punga intreaga de caju sau de migdale inseamna o bomba calorica. Asa ca, profita de calculatorul de calorii si pregateste-ti pungute cu snacksuri sanatoase, in cantitati care sa nu depaseasca 100-150 de calorii. Aceste gustari bogate in grasimi sanatoase omega 3 sunt chiar indicate intr-o dieta ketogenica.
Congeleaza fructe si legume
Fa-ti rezerve pentru iarna de fructe si legume specifice sezonului cald. Pune la congelator delicioasele fructe de padure: afine, coacaze, zmeura, mure, fragute. Nu doar ca sunt extrem de sanatoase si isi pastreaza proprietatile dupa decongelare, dar sunt si deosebit de gustoase si usor de utilizat in iaurturi, shake-uri, tarte, deserturi fara zahar. De asemenea, poti sa congelezi dovlecei, fasole verde, spanac, vinete.
Congeleaza shake-uri la punga
Fii prevazatoare, iar pentru diminetile pe graba prepara mici doze de fructe pasate pe care doar le adaugi in iaurt natural. La fel de bine poti congela pungute sau caserole cu piureuri de legume. Iarna iti vor fi de mare ajutor, pentru ca le folosesti la supe, sosuri, budinci.
Taie de pe lista alimentele nesanatoase
Chiar daca ceilalti membri ai familiei nu sunt la dieta, este bine pentru sanatatea tuturor sa eliminati de pe lista de cumparaturi bauturile carbogazoase, dulciurile rafinate, produsele de patiserie, chipsurile, mezelurile.
Foloseste ustensile de masurat
Pentru a mentine controlul cantitatii de alimente consumate, obisnuieste-te sa masori dozele de ingrediente pe care le folosesti in preparate. Tine la indemana linguri de masurat, cani gradate si un cantar de bucatarie.
Mananca din farfurii mici
Masoara inclusiv portiile de mancare puse in farfurie, iar pentru a evita supraalimentarea un truc util este sa iti cumperi farfurii mici. Serveste o singura portie de mancare. Astfel vei constientiza ca nu este in regula sa iti umpli din nou farfuria.
Prepara mancare in cantitati de rezerva
Daca vei avea tot timpul in frigider sau congelator mancare sanatoasa, nu vei mai fi tentata sa comanzi mancare nesanatoasa gata preparata.
Tine la indemana apa rece
In sezonul cald, apa cu lamaie si cateva cuburi de gheata este o placere pe care nu ti-o poti refuza, dar si un ajutor util pentru slabit. In acest fel te hidratezi suficient, te revigorezi si iti suplimentezi doza de vitamina C.
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)
Ciorba cu coasta afumataAceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porc Pestele gatit la cuptor si bine asezonat este cel mai gustos si mai sanatos .
Crap cu lamaie si rozmarinIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii