Gorgonzola este astăzi al treilea cel mai important brânză DOP italiană pe bază de lapte de vacă. Această brânză cu mucegai ascunde multe curiozități pe care poate nu mulți le cunosc. De exemplu, se numără printre alimentele care ar putea ajuta la prevenirea Alzheimerului, o patologie caracterizată prin distrugerea progresivă a celulelor nervoase cerebrale. Aceasta este concluzia unei cercetări efectuate de Weizmann Institute din Israel, publicată acum câțiva ani în revista științifică Cell Metabolism, conform căreia spermidina pe care o conține Gorgonzola joacă un rol important în creșterea și proliferarea celulară.
Pentru a-i maximiza caracteristicile și cremozitatea, se recomandă păstrarea Gorgonzolei DOP la temperatura camerei pentru cel puțin o jumătate de oră înainte de a o folosi în bucătărie sau de a o servi simplă.
Gorgonzola DOP este considerată un aliment „viu”, așadar în continuă maturare; de aceea ar trebui cumpărată în cantitatea potrivită pentru a fi consumată în câteva zile. Pentru a evita ca aroma sa caracteristică să se transmită altor alimente din frigider, se recomandă eliminarea coajei și înfășurarea brânzei într-o foaie de aluminiu sau păstrarea într-o caserola.
Dacă a fost lăsată prea mult timp în frigider după ce ambalajul a fost deschis, gustul brânzei gorgonzola se accentuează.
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii