Dupa cum am vorbit in articolul "Graul incoltit - aliment minune" despre numerooasele avantaje ale consumului graului incoltit dorim sa va dam indicatii cum sa respectati cura cu acest aliment - minune 100 grame boabe de grau din recolta de anul
asta se spala bine in apa rece, se pun intr-o farfurie adanca de
portelan si se acopera cu apa fiarta si racita. Deasupra se pune un servet de hartie
si se aseaza la loc cald 24 de ore. Germinarea poate dura mai mult
sau mai putin, in dependenta de anotimp.
Graul incoltit
(coltisori de 1 mm.) se spala cu apa de cateva ori si apoi se trece
prin masina de tocat sau se marunteste cu ajutorul unei rasnite
electrice. Se amesteca cu lapte fiert sau cu apa fiarta in proportie
de unu la unu. Terciul se tine intr-un vas de portelan sau intr-un
vas emeilat. La acest terci se poate adauga miere dupa gust si
eventual putina nuca macinata. Daca nu este timp sa fie maruntit,
graul poate fi si rontait ca atare sau mancat cu putina miere si
nuca.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe