Cura cu grau incoltit

Dupa cum am vorbit in articolul "Graul incoltit - aliment minune" despre numerooasele avantaje ale consumului graului incoltit dorim sa va dam indicatii cum sa respectati cura cu acest aliment - minune 100 grame boabe de grau din recolta de anul asta se spala bine in apa rece, se pun intr-o farfurie adanca de portelan si se acopera cu apa fiarta si racita. Deasupra se pune un servet de hartie si se aseaza la loc cald 24 de ore. Germinarea poate dura mai mult sau mai putin, in dependenta de anotimp.
Graul incoltit (coltisori de 1 mm.) se spala cu apa de cateva ori si apoi se trece prin masina de tocat sau se marunteste cu ajutorul unei rasnite electrice. Se amesteca cu lapte fiert sau cu apa fiarta in proportie de unu la unu. Terciul se tine intr-un vas de portelan sau intr-un vas emeilat. La acest terci se poate adauga miere dupa gust si eventual putina nuca macinata. Daca nu este timp sa fie maruntit, graul poate fi si rontait ca atare sau mancat cu putina miere si nuca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci