Cura cu grau incoltit

(0)
admin postat de






Dupa cum am vorbit in articolul "Graul incoltit - aliment minune" despre numerooasele avantaje ale consumului graului incoltit  dorim sa va dam indicatii cum sa respectati cura cu acest aliment - minune 100 grame boabe de grau din recolta de anul

asta  se spala bine in apa rece, se pun intr-o farfurie adanca de

portelan si se acopera cu apa fiarta si racita. Deasupra se pune un servet de hartie

si se aseaza la loc cald 24 de ore. Germinarea poate dura mai mult

sau mai putin, in dependenta de anotimp.
Graul incoltit

(coltisori de 1 mm.) se spala cu apa de cateva ori si apoi se trece

prin masina de tocat sau se marunteste cu ajutorul unei rasnite

electrice. Se amesteca cu lapte fiert sau cu apa fiarta in proportie

de unu la unu. Terciul se tine intr-un vas de portelan sau intr-un

vas emeilat. La acest terci se poate adauga miere dupa gust si

eventual putina nuca macinata. Daca nu este timp sa fie maruntit,

graul poate fi si rontait ca atare sau mancat cu putina miere si

nuca.
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite