Dieta Scarsdale

Dieta Scarsdale a fost publicata in anul 1979 si a devenit celebra la inceputul anilor ‘80, dupa ce doctorul Herman Tarnower a fost ucis de catre amanta sa, Jean Harris. Crima pasionala a pus capat unei relatii agitate, marcata de infidelitatea cardiologului. Dieta poarta numele orasului Scarsdale din statul New York, locul de resedinta al lui Herman Tarnower, inventatorul dietei. Ca si orce lucru dieta are laturile sale atat positive cat si negative. Avantaje: - Este extrem de simpla; Se obtin rezultate vizibile in timp scurt;
- Pe termen scurt regimul este lipsit de riscuri, asigurand suficiente proteine, minerale si vitamine;
- Senzatia de foame nu este o problema, deoarece in mare parte portiile incluse in cadrul meselor nu au o limita superioara. Dezavantaje: - Dieta nu este recomandata persoanelor ce sufera de afectiuni cardio-vasculare;
- Continutul de calorii al dietei este foarte redus, putand conduce la o lipsa generala de energie;
- Absenta grasimilor si a produselor lactate poate determina un dezechilibru nutritional in cazult in care dieta este urmata in mod frecvent sau pe o perioada mai mare de 14 zile;
- Pierderea in greutate nu se mentine daca, dupa terminarea dietei, se revine la obiceiurile alimentare obisnuite;
- Dieta a fost criticata pentru nivelul carbohidratilor, considerat periculos de redus, precum si pentru absenta anumitor vitamine si minerale. Descrierea regimului alimentar : Luni Mic dejun: Cafea sau ceai cu indulcitor artificial si ½ grepfrut Pranz : Orice cantitate de carne macra de vita, pui sau peste + salata de rosii + cafea sau ceai Cina: Peste la gratar + salata de laptuci si rosii + grepfrut sau pepene galben Marti Mic dejun: Cafea sau ceai cu indulcitor artificial si ½ grepfrut Pranz : Orice cantitate de salata de fructe + cafea Cina: Hamburger (fara paine) + orice cantitate de legume gatite Miercuri Mic dejun: Cafea sau ceai cu indulcitor artificial si ½ grepfrut Pranz : Salata de ton + grepfrut sau pepene Cina : 2 cotlete de porc (fara grasime) + salata de verdeturi + cafea Joi Mic dejun :Cafea sau ceai cu indulcitor artificial si ½ grepfrut Pranz; 2 oua + branza de vaci + 85g dovlecel + o felie de paine prajita + cafea Cina: Pui la gratar (cu sau fara piele) + spanac + cafea Vineri Mic dejun: Cafea sau ceai cu indulcitor artificial si ½ grepfrut Pranz : Orice cantitate de parmezan + spanac + o felie de paine prajita Cina: Peste la gratar + legume gatite sau salata de verdeturi + o felie de paine prajita Sambata Mic dejun: Cafea sau ceai cu indulcitor artificial si ½ grepefrut Pranz: Orice cantitate de salata de fructe + o cafea Cina : Pui la gratar (cu sau fara piele) + salata de laptuci si rosii+ grepfrut sau pepene galben+ cafea Duminica Mic dejun: Cafea sau ceai cu indulcitor artificial si ½ grepfrut. Pranz : Pui cald sau rece + salata de laptuci si rosii + grepfrut sau pepene galben + cafea Cina: Carne macra de vita + salata amestecata (rosii, laptuci, verdeturi, morcovi, telina) + cafea Reguli de aur pentru a urma dieta: - Alimentele indicate in cadrul dietei nu pot fi inlocuite cu altele;
- Nu se consuma bauturi alcoolice;
- Nu se urmeaza dieta pe o perioada mai mare de 14 zile;
- Fara gustari intre mese, cu exceptia morcovilor si a telinei crude;
- Din prepararea salatelor trebuie exclus uleiul. Se recomanda lamaie si otet;
- Se consuma numai carne macra; Se beau cel putin patru pahare cu apa zilnic;
- Cafeaua si ceaiul trebuie baute fara zahar. Se pot folosi indulcitori artificiali; Sunt permise bauturile dietetice; Nu este necesar sa mancati tot ceea ce contine planul alimentar, dar nu pot fi facute inlocuiri sau adaugiri, cu cateva exceptii: condimente vegetale, sare, piper, lamaie, otet, sos Worcestershire, sos de soia, mustar, ketchup. Bafta !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura pufoasa cu branza
2
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Iahnie de fasole cu ciolan
3
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Tort de portocale cu crema
4
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura DELICIU
5
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Parteneri
Rulou de pui umplut cu leurda
Bucataras.RO

Rulou de pui umplut cu leurda

De unde leurda cand afara e zapada? de la congelator desigur...

Rulou de pui umplut cu leurda
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori