O noua descoperire: caloriile negative

Toate alimentele au calorii. Nici unul dintre ele nu are, de fapt, "calorii negative". Asa numitele alimente care au calorii negative sint cele au nevoie de mai multe calorii pentru a se digera decit cantitatea pe care o contin.


Mai exact, organismul trebuie sa munceasca foarte mult pentru a extrage caloriile din aceste alimente. Avantajul acestui tip de consum este ca grasimile se ard in mod natural.

Organismul are nevoie de 150 de calorii pentru a digera o portie de desert de 400 de calorii, astfel ca va cistiga 250 de calorii pe care trebuie sa le consume, pentru a nu se depune grasimi. Potrivit teoriei caloriilor negative, trebuie sa consumi alimente ce au 100 de calorii si care necesita in medie 150 de calorii pentru a fi digerate. Astfel, arzi 50 de calorii pe masura ce maninci.

De exemplu, 100 de grame de broccoli contin 25 de calorii si necesita, pentru a fi digerate, 80 de calorii, rezultind o pierdere de 55 de calorii si scaderea cantitatii de grasimi.

Exista numeroase alimente care au un nivel scazut de calorii, au gust bun si proprietati calorice negative. Daca vrei sa slabesti, nu este cazul sa te infometezi. Asadar, slabeste natural.

Important este sa incluzi in regimul zilnic astfel de alimente si sa maninci echilibrat. Poti, de exemplu, sa iti incepi dimineata cu o salata de fructe, la prinz sa alegi legume, iar seara o portie de carne slaba.

Iata citeva dintre alimentele cu un continut caloric negativ, care trebuie consumate crude, pentru a avea efectul scontat:

legume: asparagus, broccoli, fasole, varza, morcovi, conopida, telina, ardei iuti, castraveti, andive, usturoi, salata, ceapa, spanac, dovlecei
fructe: mere, afine, grapefruit, lamii, portocale, ananas, zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
CARNE ASADA
Bucataras.RO

CARNE ASADA

Carne asada este un preparat foarte popular in America Latina. Se foloseste carne de vaca marinata, preparata pe grill. La...

CARNE ASADA
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!