Se pune la fiert 1 l de apa, cu 1/2 kg. de zarzavat (morcov, ceapa, patrunjel, telina), 2-3 foi de dafin, o lingurita boabe de piper, o lingurita ienibahar, 2 crengute de cimbru. Cind zarzavatul este fiert, se ia vasul la o parte. Peste lichidul rece se adauga 300-400 ml de vin alb, sec, 50 ml otet de 9 grade, o lingura de mujdei, o lingurita cu virf de sare. Se pune bucata de carne (aproximativ 3 kg.) intr-o cratita si se toarna peste ea marinata cu zarzavat cu tot. Iarna, se lasa vasul pe balcon la rece, vara, in frigider, timp de 2 zile. Din carne se pregatesc fripturi, iar lichidul de marinare se foloseste la pregatirea sosurilor; se adauga in cantitati mici la mincaruri si chiar la ciorbe.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii