A daurui, in orice moment al anului nu doar de Craciun, poate o la fel de mare bucurie ca si atunci cand primesti un cadou pe care ti-l doresti de mult timp. Pentru a face o bucurie cuiva nu trebuie sa cheltuiesti sume mari de bani. Poti cumpara chiar si o care de la anticariat sau o brosa draguta pe care ai gasit-o la piata de vechituri, atata timp cat stii ca ii va provoca bucurie persoanei careia ii faci cadoul.
La fel ca si in cazul cadourilor, si la almblare poti fi econom si inventiv. De fiecare data cand primesti un cadou desfa cu grija ambalajul, astfel incat sa il poti refolosi. Pe langa faptul ca scapi ieftin mai ajuti si la protectia mediului. Anual se arunca tone de hartie folosita pentru ambalat cadouri. Plasele pemtru cadouri sunt utile, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa ambalezi cadoul.
Pentru ambalarea cadourilor dreptunghiulare sau cu o forma regulata poti folosi clasicul ambalaj legat cu o panglica colorata. La acea panglica poti adauga si o mica felicitare sau o crenguta de brad. Daca ai de-aface cu un obiect cu o forma rotunda sau neregulata, atunci apeleaza fie la o cutie, fie la o folie de mai mari dimensiuni pe care o prindeti in partea superoara cu o panglica colorata, ca si cum ai avea o bocceluta. Foloeste insa cu responsabilitate hartia de ambalat si panglicile, mai ales ca nu toate sunt facute din materiale reciclabile. O alta optiune pentru a ambala cadourile de Craciun include si un act de caritate. Poti cumpara cutii confectionate de centrele de zi pentru copii cu dizabilitati, felicitari confectionate de copiii din orfelinate sau alte astfel de ambalaje si mici atentii. Vei face o bucurie atat celui caruia ii faci cadou, dar mai ales celor de la care ai cumparat produsul respectiv si mai e si in spiritul Craciunului. In fine nu uita ca a darui trebuie sa fie o bucurie. Craciun fericit si daruire placuta!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii