Nu e bine sa pastrati ierburi uscate mai mult de un an, isi vor pierde aroma si gustul. Daca doriti sa va uscati ierburile e indicat sa o faceti inainte ca mugurii sa infloreasca. In acest fel, frunzele vor contine o mai mare concentratie de uleiuri. Cimbrul si tarhonul se pot usca impreuna si atarnate in buchete. Plantele cu flori,cum e levantica,pot fi uscate pe tulpina, legate pe tulpina si atarnate in jos. Ierburile cu frunza mai mare, cum e menta, busuiocul si salvia se culeg dimineata, se culeg frunzele cele mai mari. Dupa ce se usuca pot fi faramitate si pastrate intr-un borcan. Dupa ce le depozitati in borcane, lipiti o eticheta cu numele plantelor si data cand au fost culese. Borcanele trebuie inchise bine si pastrate intr-un loc racoros si intunecos. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii