Nu e bine sa pastrati ierburi uscate mai mult de un an, isi vor pierde aroma si gustul. Daca doriti sa va uscati ierburile e indicat sa o faceti inainte ca mugurii sa infloreasca. In acest fel, frunzele vor contine o mai mare concentratie de uleiuri. Cimbrul si tarhonul se pot usca impreuna si atarnate in buchete. Plantele cu flori,cum e levantica,pot fi uscate pe tulpina, legate pe tulpina si atarnate in jos. Ierburile cu frunza mai mare, cum e menta, busuiocul si salvia se culeg dimineata, se culeg frunzele cele mai mari. Dupa ce se usuca pot fi faramitate si pastrate intr-un borcan. Dupa ce le depozitati in borcane, lipiti o eticheta cu numele plantelor si data cand au fost culese. Borcanele trebuie inchise bine si pastrate intr-un loc racoros si intunecos. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii