Cum sa eviti deshidratarea

Cum sa eviti deshidratarea

  Simptomele cele mai comune ale deshidratarii sunt: setea puternica, buzele crapate, ametelile, gura uscata, durerea de cap, greata si urina intunecata la culoare sau produsa in cantitati prea mici. Iata ce poti face pentru a evita pericolul deshidratarii:   In cazul in care suferi de o afectiune care poate cauza deshidratarea – prin lipsa dorintei de a bea apa, greturi sau diaree – consulta un medic cat mai rapid! Bea multa apa inainte de a face sport, dar si in timpul exercitiilor, precum si dupa ce ai terminat. Apa se elimina foarte repede din organism atunci cand este cald si faci efort. Poti apela si la bauturi speciale, destinate sportivilor, care te vor hidrata rapid. Acelasi sfat este valabil pentru orice tip de efort pe care il depui atunci cand afara sunt prea multe grade.   Indeamna-ti copilul sa bea lichide – daca are intre 4 si 10 ani, ar trebui sa bea intre 6 si 10 pahare de apa zilnic. Nu bea cafea, cola sau alte bauturi care contin cofeina. Acestea cresc cantitatea de urina eliminata si accelereaza deshidratarea.   Nu consuma mancaruri cu un continut proteic prea ridicat – in caz ca o faci, ai grija sa bei cel putin 8-12 pahare de apa pe zi.   Evita alcoolul, inclusiv berea si vinul. Acestea te deshidrateaza usor si iti afecteaza si capacitatea de a lua decizii.   Nu lucra in aer liber daca ai stari de oboseala sau ameteala.   Poarta haine usoare, de culoare deschisa. Daca transpiri, incearca sa te schimbi cat mai repede posibil.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia