Perele sunt foarte gustoase la salate cu fructe sau chiar si legume. Puteti sa le serviti taiate feliute pe un platou impreuna cu nuci si branzeturi si sa le asortati cu un vin aromat. Aromele pe care le gasiti in pere pot varia. Puteti identifica arome de vanilie, nuscoara,lamaie, migdale, miere, scortisoara si chiar ghimbir. Desigur perele le puteti potrivi cu toate cele mai devreme amintite.
Inainte de a le folosi trebuie sa spalati foarte bine fructele.Chiar si daca le-ati luat din propria gradina si stiti ca nu au fost stropite cu vreo substanta toxica. Nu e nevoie sa le decojiti. E pacat sa pierdeti savoarea si vitaminele ce se adapustesc in coaja acestor fructe.
Atunci cand gatit cu pere le puteti curata si le puteti coace intregi.La compot le puteti taia in sferturi sau daca vreti sa ornati ceva taiati felii subtiri in lungime. Oricare dintre varinate le-ati alege prima data trebuie sa indepartati miezul cu samburii. Pentru asta va puteti folosi de o lingurita.
Intotdeauna trebuie sa folositi un cutin bine ascutit, de preferinta din otel sau alt material inoxidabil. Perele o data taiate isi pot schimba repede culoarea intr-una maronie, oxidata, nu foarte aspectuoasa.
Pentru a preveni acest lucru puteti sa ungeti feliile de pere cu putina zeama de lamaie.
Cand gaitit perele folositi mai bine fructe care nu sunt foarte coapte, astfel isi vor pastra mai bine forma. Dava vreti sa le fierbeti intregi aveti venoie de 15-25 de minute.Daca le coaceti taiate in sferturi trebuie sa le lasati circa 20-25 de minute, iar daca le prajiti in tigaie sau wok 5 minute sunt suficiente.
Serviti perele pe un platou cu branzeturi, salate sau puteti chiar pregati un chutney. Perele sunt o sursa grozava de fibre, calciu, potasiu, vitamina K, vitamina C si vitamina A.
Gasiti aici retete cu pere.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii