Cum sa gatesti cu pere?

Cum sa gatesti cu pere?

Perele sunt foarte gustoase la salate cu fructe sau chiar si legume. Puteti sa le serviti taiate feliute pe un platou impreuna cu nuci si branzeturi si sa le asortati cu un vin aromat. Aromele pe care le gasiti in pere pot varia. Puteti identifica arome de vanilie, nuscoara,lamaie, migdale, miere, scortisoara si chiar ghimbir. Desigur perele le puteti potrivi cu toate cele mai devreme amintite.

Inainte de a le folosi trebuie sa spalati foarte bine fructele.Chiar si daca le-ati luat din propria gradina si stiti ca nu au fost stropite cu vreo substanta toxica. Nu e nevoie sa le decojiti. E pacat sa pierdeti savoarea si vitaminele ce se adapustesc in coaja acestor fructe.

Atunci cand gatit cu pere le puteti curata si le puteti coace intregi.La compot le puteti taia in sferturi sau daca vreti sa ornati ceva taiati felii subtiri in lungime. Oricare dintre varinate le-ati alege prima data trebuie sa indepartati miezul cu samburii. Pentru asta va puteti folosi de o lingurita.

Intotdeauna trebuie sa folositi un cutin bine ascutit, de preferinta din otel sau alt material inoxidabil. Perele o data taiate isi pot schimba repede culoarea intr-una maronie, oxidata, nu foarte aspectuoasa.

Pentru a preveni acest lucru puteti sa ungeti feliile de pere cu putina zeama de lamaie.

Cand gaitit perele folositi mai bine fructe care nu sunt foarte coapte, astfel isi vor pastra mai bine forma. Dava vreti sa le fierbeti intregi aveti venoie de 15-25 de minute.Daca le coaceti taiate in sferturi trebuie sa le lasati circa 20-25 de minute, iar daca le prajiti in tigaie sau wok 5 minute sunt suficiente.

Serviti perele pe un platou cu branzeturi, salate sau puteti chiar pregati un chutney. Perele sunt o sursa grozava de fibre, calciu, potasiu, vitamina K, vitamina C si vitamina A.

Gasiti aici retete cu pere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Piersicute
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
3
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
4
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Melcisori cu nuca si gem de macese
Bucataras.RO

Melcisori cu nuca si gem de macese

Melcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...

Melcisori cu nuca si gem de macese
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola