Pentru a prepara o marinata perfecta ai nevoie de: uleiuri cu diferite arome (cu masline, usturoi, nuci), condimente diverse, otet, vin, suc de citrice, iaurt.
Uleiurile pentru marinata se folosesc de obicei la salate, pentru a adauga un plus de savoare, dar si la prepararea carnii. Acestea previn uscarea produselor si le dau aroma. Poti folosi uleiul de masline, de susan, de nuci sau macerate, cum a fi uleiurile imbogatite cu usturoi, chili sau rozmarin. Pentru salate se folosesc cantitati mici, 1-2 longurite la un bol mare de salata, iar pentru carne, se unge fiecare felie cu uleiul ales si se lasa cateva minute sa se patrunda.
Atat la salate, cat si la legume si carne se poate folosi o marinata pe baza de otet sau sucuri de citrice, care fragezesc alimentele. Poti folosi lamaie la preparatele pe baza de carne de pui, suc de portocale la carnea de porc, otet sau vin la salate si iaurt sau chiar lapte degresat la peste.
Condimentele le poti folosi la orice preparat si includ: usturoi, ghimbir, ceapa, rozmarin, chili, tarhon, coriandru, menta, miere sau zahar, coaja de citrice, mustar, sare, piper. Poti inventa amestecuri de mirodenii pentru un gust unic!
Cu cat vei lasa mai mult carnea sau legumele la marinat cu atat mai aromate vor deveni!
Carnea slaba si frageda (file de vita, piept de pui), legumele si salatele su nevoie de un timp mai mic de marinare (2-4 ore).
Pulpele, spatele, ceafa, aripile su nevoie de minim 6 ore pentru marinare.
Fructele de mare se tin la marinat timp de 1-2 ore, iar pestele 2-4 ore, insa daca folosesti marinate acide, acestea isi pot schimba culoarea si textura in cateva minute.
Ierburile si condimentele se aplica pe carne si se lasa la frigider pentru a se patrunde.
Poti fierbe marinatele, ca apoi sa stropesti fripturile cu acestea in timp ce se afla deja pe foc!
Orice varianta ai alege, marinatele sunt o metoda excelenta de a obtine bucate savuroase!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiSpalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt, tijele taiate rondele mai lungi si cateva...
Ardei bulgaresti cu telina in otetInca o reteta fara zahar, pregatita cu produse de la Bunatati din Natura. Asa cum am mai zis, se poate sa facem...
Pancakes cu branza, stafide si sirop de struguri si mar fara zaharSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii