Pentru a prepara o marinata perfecta ai nevoie de: uleiuri cu diferite arome (cu masline, usturoi, nuci), condimente diverse, otet, vin, suc de citrice, iaurt.
Uleiurile pentru marinata se folosesc de obicei la salate, pentru a adauga un plus de savoare, dar si la prepararea carnii. Acestea previn uscarea produselor si le dau aroma. Poti folosi uleiul de masline, de susan, de nuci sau macerate, cum a fi uleiurile imbogatite cu usturoi, chili sau rozmarin. Pentru salate se folosesc cantitati mici, 1-2 longurite la un bol mare de salata, iar pentru carne, se unge fiecare felie cu uleiul ales si se lasa cateva minute sa se patrunda.
Atat la salate, cat si la legume si carne se poate folosi o marinata pe baza de otet sau sucuri de citrice, care fragezesc alimentele. Poti folosi lamaie la preparatele pe baza de carne de pui, suc de portocale la carnea de porc, otet sau vin la salate si iaurt sau chiar lapte degresat la peste.
Condimentele le poti folosi la orice preparat si includ: usturoi, ghimbir, ceapa, rozmarin, chili, tarhon, coriandru, menta, miere sau zahar, coaja de citrice, mustar, sare, piper. Poti inventa amestecuri de mirodenii pentru un gust unic!
Cu cat vei lasa mai mult carnea sau legumele la marinat cu atat mai aromate vor deveni!
Carnea slaba si frageda (file de vita, piept de pui), legumele si salatele su nevoie de un timp mai mic de marinare (2-4 ore).
Pulpele, spatele, ceafa, aripile su nevoie de minim 6 ore pentru marinare.
Fructele de mare se tin la marinat timp de 1-2 ore, iar pestele 2-4 ore, insa daca folosesti marinate acide, acestea isi pot schimba culoarea si textura in cateva minute.
Ierburile si condimentele se aplica pe carne si se lasa la frigider pentru a se patrunde.
Poti fierbe marinatele, ca apoi sa stropesti fripturile cu acestea in timp ce se afla deja pe foc!
Orice varianta ai alege, marinatele sunt o metoda excelenta de a obtine bucate savuroase!
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii