Ceapa care se doreste a fi pastrata in stare proaspata trebuie sa fie bine copata, invelita in frunze si uscata. Aceasta se pastreaza in camere speciale, in camari sau in podul caselor, in straturi de 25-40 cm grosime, care in timpul iernii se acopera cu paturi, rogojini, paie, etc. Ceapa se mai poate pastra si in lazi sau ladite de sipci, in locuri uscate si ferite de ger. Daca va fi astfel depozitate in timpul iernii, ceapa nu va ingheta, cu singura conditie sa nu fie miscata din locul ei in timpul gerului. Se mai poate pastra in camari legata de o funie (asezata pe surpoturi speciale sau atirnata in cui).
Arpagicul se pastreaza la fel ca ceapa pentru consum, in straturi de 15-20 cm. Temperatura de pastrare este cuprinsa intre -3 grade si 0 drage C sau +18 grade C pina la 20 grade C, iar umiditatea aerului intre 60-65%.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii