Recoltarea verzei destinata pastrarii se face toamna, cit mai tirziu. Varza se poate recolta fara radacini si aceasta este metoda cea mai folosita. Se poate insa recolta si cu radacina, pentru a fi pastrata in lcouri speciale, ingropata in nisip sau atirnata de o stinghie de tavan. Dupa recoltare, se aleg numai capatinile mari, indesate, sanatoase, iar frunzele exterioare infoiate se indeparteaza. Acestea se aseaza in beciuri sau camari, pe polite special amenajate sau pe stelaje in straturi groase de 4-5 capatini asezate in forma de sah.
Varza se mai poate pastra proaspata in pivnite sau bordeie asezate una lina alta, cu radacina ingropata in pamint sau in nisip jilav sau atirnata de stinghii sau grinzi de beci. Temepratura cea mai buan de pastrare este intre 0 grade si 1 grad C, iar umiditatea aerului de 95-98%.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii