Cum se prepara pilaful

Pilaful este o mincare din orez fiert intr-un anumit fel.

Pilaful se prepara cu carne de berbec fripta sau fiarta, cu carne de pasare, peste, oua, cu fructe fierte sau uscate, cu nuci si legume.

Pentru prepararea diferitelor pilafuri orezul se alege, se spala si se scurge bine de apa. Dupa aceea se prajeste in grasime pentru ca boabele sa nu se lipeasca intre ele la fiert. Orezul prajit se acopera cu apa clocotita usor sarata sau cu zeama de carne si se fierbe pina cind boabele se umfla si se inmoaie cam 30 - 35 minute.

Se pun de obicei 2 - 2 1/2 pahare de apa la 1 pahar de orez uscat.

Orezul se fierbe in clocote mici fara sa se amestece in cratita acoperita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori