Cumpararea carnii de porc

Carnea de porc trebuie sa fie tare, trandafirie, cu fibrele dense, impanata cu grasime. Grasimea este alba sau roz alb, moale; la frecare lasa o senzatie de unsuros. Carnea provenita de la purceii tineri are culoare roz-albicioasa si consistenta moale. La porcii adulti culoarea este roz-palid si consistenta moderata, iar la porcii batrini culoarea devine rosu inchis si consistenta tare. Carnea de porc moale, palida si care lasa cu usurinta suc, celelalte caracteristici fiind ale unei carni proaspete, nu este recomandata pentru tocaturi sau fripturi, intrucit acestea ies tari si putin suculente. Aceasta carne este bine sa fie pregatita sub forma de snitel.

Atentie! Carnea provenind de la vieri are un miros specific neplacut, soriciul tare si gros, se desprinde greu de slanina. Evitati astfel de carne!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci