Cumpararea carnii de porc

Carnea de porc trebuie sa fie tare, trandafirie, cu fibrele dense, impanata cu grasime. Grasimea este alba sau roz alb, moale; la frecare lasa o senzatie de unsuros. Carnea provenita de la purceii tineri are culoare roz-albicioasa si consistenta moale. La porcii adulti culoarea este roz-palid si consistenta moderata, iar la porcii batrini culoarea devine rosu inchis si consistenta tare. Carnea de porc moale, palida si care lasa cu usurinta suc, celelalte caracteristici fiind ale unei carni proaspete, nu este recomandata pentru tocaturi sau fripturi, intrucit acestea ies tari si putin suculente. Aceasta carne este bine sa fie pregatita sub forma de snitel.

Atentie! Carnea provenind de la vieri are un miros specific neplacut, soriciul tare si gros, se desprinde greu de slanina. Evitati astfel de carne!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori