Ciocolata proaspata trebuie sa prezinte o suprafata lucioasa, nestratificata, si fara pete, sa fie onctuoasa, casanta la rupere, fara senzatie de rugozitate la masticare, culoare si gust specific.
Atentie! Ciocolata depozitata necorespunzator sau cu termenul de valabilitate expirat poate prezenta gust rinced, de mucegai, suprafata mata, albita si poate fi infestata cu daunatori.
Drajeurile trebuie sa aiba suprafata neteda, lucioasa, uscata si nelipicioasa.
Halvaua trebuie sa aiba structura fibroasa, fina si uniforma de halvita, sa se rupa usor si sa nu se faramiteze la taiere, gust si aroma placute, specifice.
Atentie! Halvaua rincezeste usor daca este pastrata la temperatura mai mare de 18 C.
In cazul rahatului, suprafata exterioara a produsului trebuie sa fie acoperita cu zahar pudra, sa nu prezinte urme de umezeala, bucatile trebuie sa aiba gust placut, aromat, sa fie uniform colorate si elastice (prin apasare sa revina la forma initiala).Atentie! Verficati incadrarea in termenul de valabilitate.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaIdeea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...
Pui, cu legume la gratarGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii