Cumpararea ciocolatei si produselor zaharoase

Ciocolata proaspata trebuie sa prezinte o suprafata lucioasa, nestratificata, si fara pete, sa fie onctuoasa, casanta la rupere, fara senzatie de rugozitate la masticare, culoare si gust specific.

Atentie! Ciocolata depozitata necorespunzator sau cu termenul de valabilitate expirat poate prezenta gust rinced, de mucegai, suprafata mata, albita si poate fi infestata cu daunatori.

Drajeurile trebuie sa aiba suprafata neteda, lucioasa, uscata si nelipicioasa.

Halvaua trebuie sa aiba structura fibroasa, fina si uniforma de halvita, sa se rupa usor si sa nu se faramiteze la taiere, gust si aroma placute, specifice.

Atentie! Halvaua rincezeste usor daca este pastrata la temperatura mai mare de 18 C.

In cazul rahatului, suprafata exterioara a produsului trebuie sa fie acoperita cu zahar pudra, sa nu prezinte urme de umezeala, bucatile trebuie sa aiba gust placut, aromat, sa fie uniform colorate si elastice (prin apasare sa revina la forma initiala).Atentie! Verficati incadrarea in termenul de valabilitate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Pui, cu legume la gratar
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa