Preparatele din carne in membrana.
Atentie! Preparatele de carne in membrana (salamuri, cirnati, leberwursti, tobe) daca la pipait prezinta membrana lipicioasa, usor mizgalita, nu trebuie cumparate. Nu sint proaspete!
Daca salamurile sau cirnatii prezinta inel verzui imediat sub membrana, acesta este un semnal ca producatorul nu a respectat procesul tehnologic de fabricatie, oferind spre comercializare produse compromise calitativ. Este de preferat sa va aminati cumparaturile pentru alta data sau sa cautati alt magazin. Produsele de carne alterate se simt de la distanta emanind acel miros specific dezagreabil cauzat de modificarile profunde, ajungind pina la putrefactie. Aceste degradari fac ca produsele sa fie necomestibile si daunatoare pentru sanatate. Aceste produse sint usor alterabile si trebuie pastrate in spatii frigorifice, la o temperatura care sa nu depaseasca +5�C, pe o durata limitata, fara a se congela.
Atentie! Nu introduceti toba in congelator pentru pastrare! Aspicul se degradeaza si riscati sa o mincati cu lingurita dupa decongelare! Nu cumparati preparate din carne cu membrana crapata, compozitia neaderenta la invelis, cu goluri in compozitie, cu acumulari de grasime sau apa sub membrana. Salamurile uscate (tip Sibiu) pot prezenta pe invelis mucegai alb. Termenele de valabilitate pentru preparatele din carne sint stabilite de producator si trebuie sa fie inscrise de acesta pe etichetele care insotesc fiecare produs in ambalaj colectiv sau individual.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAm facut pentru prima data, foarte bun a fost. Delicii de Paste
Creier paneGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii