Desi medicii sustin ca uleiul in cantitati mari ne face rau, majoritatea dintre noi nu-l putem elimina din bucatarie. Si trebuie sa recunoastem ca si grasimile au rolul lor...
Nu toate uleiurile pentru gatit sunt nocive, ci mai ales cele rafinate, care sunt si destul de ieftine. Uleiurile presate la rece sunt foarte sanatoase, pentru ca nu au fost prelucrate termic, iar gustul si aroma lor sunt mult mai persistente.
Iata care sunt cele mai cunoscute uleiuri de gatit!
- uleiul de floare-soarelui, cel mai comun ulei de pe piata romaneasca si nu numai... Contine vitaminele A si E si este foarte potrivit pentru salate si prajeli.
- uleiul de masline este produs cu precadere in Spania si este cel mai indicat in salate, pentru substantele antioxidante pe care le contine. La acest ulei se pot adauga condimente pentru un gust mai bogat!
- uleiul de porumb este indicat pentru prajit, este recomandat diabeticilor si nu are un gust pronuntat
- uleiul de soia se foloseste mai mult in tarile vestice si SUA, are antioxidanti, este bun la prajit, dar si la salate, neavand gust pronuntat
- uleiul de orez are vitamina E, antioxidanti si grasimi nesaturate. Se foloseste mai ales in China si Japonia, insa este foarte sanatos si indicat pentru prajelile profunde la wak sau ceaun
- uleiul de arahide are gust de alune prajite si poate fi folosit in diverse mancaruri sau prajituri. Este cunoscut si folosit mai ales in bucataria asiatica
- uleiul de susan, folosit cu precadere in India, China sau Japonia, nu se foloseste la gatit, ci doar se adauga la preparate pentru potentarea gustului acestora
- uleiul de cocos este aromat si este folosit mai ales pentru preparatele dulci
- uleiul de palmier este orginar din Africa si se foloseste cu masura pentru preparatele din brutarie sau patiserie
- uleiul de nuca este cel mai scump si mai exclusivist dintre toate, are un gust delicat si se foloseste doar la salate, in marile restaurante din lume.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...
Tocana de legume cu orezCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaEste o reteta dietetica si una dintre cele mai apreciate de familia mea, este gustoasa si sanatoasa! Retete dietetice
Tocana de fasole pastaiVreti sa faceti un tort, dar nu stiti sa folositi cuptorul , nu aveti indemanare si nici blat? Va rezolv eu...
Tort de biscuiti cu mascarpone si ciocolata, fara coacere / CHOCOTORTA de FetestiSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii