Desi medicii sustin ca uleiul in cantitati mari ne face rau, majoritatea dintre noi nu-l putem elimina din bucatarie. Si trebuie sa recunoastem ca si grasimile au rolul lor...
Nu toate uleiurile pentru gatit sunt nocive, ci mai ales cele rafinate, care sunt si destul de ieftine. Uleiurile presate la rece sunt foarte sanatoase, pentru ca nu au fost prelucrate termic, iar gustul si aroma lor sunt mult mai persistente.
Iata care sunt cele mai cunoscute uleiuri de gatit!
- uleiul de floare-soarelui, cel mai comun ulei de pe piata romaneasca si nu numai... Contine vitaminele A si E si este foarte potrivit pentru salate si prajeli.
- uleiul de masline este produs cu precadere in Spania si este cel mai indicat in salate, pentru substantele antioxidante pe care le contine. La acest ulei se pot adauga condimente pentru un gust mai bogat!
- uleiul de porumb este indicat pentru prajit, este recomandat diabeticilor si nu are un gust pronuntat
- uleiul de soia se foloseste mai mult in tarile vestice si SUA, are antioxidanti, este bun la prajit, dar si la salate, neavand gust pronuntat
- uleiul de orez are vitamina E, antioxidanti si grasimi nesaturate. Se foloseste mai ales in China si Japonia, insa este foarte sanatos si indicat pentru prajelile profunde la wak sau ceaun
- uleiul de arahide are gust de alune prajite si poate fi folosit in diverse mancaruri sau prajituri. Este cunoscut si folosit mai ales in bucataria asiatica
- uleiul de susan, folosit cu precadere in India, China sau Japonia, nu se foloseste la gatit, ci doar se adauga la preparate pentru potentarea gustului acestora
- uleiul de cocos este aromat si este folosit mai ales pentru preparatele dulci
- uleiul de palmier este orginar din Africa si se foloseste cu masura pentru preparatele din brutarie sau patiserie
- uleiul de nuca este cel mai scump si mai exclusivist dintre toate, are un gust delicat si se foloseste doar la salate, in marile restaurante din lume.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii