Impletirea aluatului

Impartiti aluatul in doua parti egale. Presarati bine cu faina suprafata de lucru. Din jumatate de aluat intindeti o foaie care sa acopere peretii tavii. Din cealalta jumatate de aluat puteti intinde o foaie simpla care sa acopere suprafata placintei sau puteti face urmatorul lucru.
Intindeti o foaie dreptunghiulata pe care o taiati apoi pe latime in 12-14 fasii din care faceti o impletitura in felul urmator.
Pe o planseta presarata cu faina asezati sase fasii la distanta egala astfel incat sa cuprinda diametrul tavii in care veti coace placinta. Indepartati capetele la trei dintre fasii, iar peste celelalte trei asezati inca o fasie de aluat. Aduceti la loc capetele primilor trei fasii, apoi indepartati celelalte trei fasii si asezati inca o fasie. Repetati procedeul pana ajungeti la capatul impletiturii, sper ca se intelege mai bine din poze. Multumim lui KikenHana care ne prezinta tehnica impletirii aluatului pentru placinta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Sarmalute cu afumatura
2
Mancaruri cu carne

Sarmalute cu afumatura

Se caleste ceapa pina capata o culoare frumoasa, aurie. Se combina carnea tocata, grasimea tocata, ceapa calita, orezul,...

Sarmalute cu afumatura
Sos de sardele
3
Sosuri reci

Sos de sardele

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...

Sos de sardele
Punch cu Piersici - Reteta video
4
Punch-uri

Punch cu Piersici - Reteta video

Punch-ul o bautura servita in general la petreceri. Numele bauturii provine lin limba Sanskrita si inseamna cinci. Cinci,...

Punch cu Piersici - Reteta video
Dressing pentru salate
5
Sosuri reci

Dressing pentru salate

Se amesteca toate ingredientele intr-un vas, pina ce compozitia este foarte omogena. Se toarna peste salata (preferabil...

Dressing pentru salate
Parteneri
Cornuri aperitiv
Bucataras.RO

Cornuri aperitiv

In ideea de a mai schimba pachetelul pt scoala sau serviciu, am pregatit aceste cornuri pe care le-am umplut cu carnati, cas...

Cornuri aperitiv
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii