MARGARETE din martipan
Se ia pasta de zahar si se intinde in foaie subtire, se va folosi o forma de floare si se decupeaza floricelele. Folosindu-se o alta ustensila cu capatul rotund se niveleaza fiecare petala.
Folosind o pensula subtire cream niste mici puncte de mijloc. Se suprepun cate doua flori, dar cu petalele alternand.Folosindu-se un burete sau spuma de mare facem gropite in care asezam florirel si se lasa la uscat.
Cand este uscata, floarea va arata asa. Din putina pasta de zahar, la care se adauga culoarea galbena alimentara, se fac bilute mici. Se trec bilutele pestr o suprafata cu patratele (sac de panaza de exemplu) si dupa care se turtesc.
Se aseaza in mijlocul margaretei.Floarea va arata asa.
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Ideal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeSe pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...
Sos „Robert"Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii