Uleiul de masline din fructul presat la rece are actiune protectiva asupra tractului digestiv. Iar cand este aplicat extern, alina pielea uscata. Cand este folosit la gatit sau ca supliment la mancare, ajuta la pastrarea sanatatii inimii si arterelor. Iar consumul regulat, previne construirea de colesterol in artere. Acest ulei este folosit inca din timpurile biblice pentru ingrijirea pielii - facand-o supla si neteda - si pentru a grabi vindecarea pielii crapate sau iritate. Uleiul de masline este o alternativa excelenta la unturi si margarine. Un mod delicios de a-l folosi este amestecarea lui cu condimentele tale favorite si punerea acestei compozitii la macerat pentru cateva zile. Apoi uleiul poate fi folosit la salate si sosuri. Pastrarea sa se poate face intr-un loc intunecos si rece, timp de pana la 6 luni de la deschiderea ambalajului, sau timp de aproape 1 an daca este tinut in frigider. Frunzele au, de asemenea, si proprietati antimicrobiene si sunt foarte eficiente impotriva unor anumite tipuri de virusi, bacterii sau ciuperci.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vita
Comentarii