Este complicat sa gatesti pentru 10 prieteni flamanzi, sa umpli masa cu bunatati, sa intretii conversatii cu toata lumea si sa te mai si distrezi.
Pentru a organiza o petrecere acasa, ai nevoie de cateva sfaturi:
- Roaga-i pe prietenii tai sa confirme participarea, pentru a sti excat cat si ce sa prepari
- Invita persoane din medii diferite, insa cu interese comune, pentru a nu lasa pe nimeni sa se plictiseasca intr-un colt
- Deschide usa personal, fiecaru-i invitat in parte, fa prezentarile si ajuta-i sa se simta confortabil
- Foloseste o lumina difuza, nu una puternica, ce ar putea stingheri.
- Fetele de masa trebuie sa fie usoare, colorate sau minimaliste
- Apeleaza la bufetul suedez. Fiecare sandvis sau prajiturica trebuie sa poata fi mancate dintr-o inghititura si sa nu curga sau sa se sfarame
- Se serveste mai inati ceva de baut, apoi la circa 30-40 de minute gustarile reci si abia apoi cateva gustari calde. Desertul se serveste cu maxim o ora inainte de plecare.
Pregateste gustari in avans
Gustarile reci le poti prepara rapid, chiar in ziua petrecerii. Taie feliile de paine in patratele, fara coaja si orneaza-le cu branza si ardei; salata de vinete si rosii; pate de ficat si masline; pasta de peste si lamaie; maioneza cu ciuperci, etc. Orneaza-le frumos si aseaza-le pe platouri alternate. Gustarile calde le poti cumpara de la supermarket si doar incalzi sau praji in ziua petrecerii.
Cumpara fish-fingers, prejeste-le si aseaza-le pe o farfuriuta cu felii de lamaie; pateurile cu cascaval, sunca sau carnaciori sunt excelente si se prepara repede la... cuptorul cu microunde. Apoi le poti aseza pe platouri cu frunze de salata verde, rosii si masline. Prepara cateva salate simple (salata de pui cu ciuperci si maioneza, salata americana, salata greceasca, salata mexicana, salata de beof) si umple jumatati de ardei grasi cu acestea. Orneaza-le cu verdeata si masline.
Nu exagera cu desertul
Pentru desert cumpara prajiturele mici si asortate, cu fructe, cu ciocolata, cu alune, etc. Nu exagera! Invitatii tai nu au venit sa manance, ci sa va simtiti bine impreuna.
Pentru a nu cheltui suplimentar, roaga pe fiecare invitat in parte sa aduca ceva de baut! Tu poti cumpara doar sampanie, daca doresti!
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleVazusem de ceva vreme un filmulet cu prepararea acestui tortulet, l-am vizionat dar nu l-am salvat. Nu mai stiu unde l-am...
Desert tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata albaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii