O petrecere reusita intre prieteni

Este complicat sa gatesti pentru 10 prieteni flamanzi, sa umpli masa cu bunatati, sa intretii conversatii cu toata lumea si sa te mai si distrezi.

Pentru a organiza o petrecere acasa, ai nevoie de cateva sfaturi:

- Roaga-i pe prietenii tai sa confirme participarea, pentru a sti excat cat si ce sa prepari

- Invita persoane din medii diferite, insa cu interese comune, pentru a nu lasa pe nimeni sa se plictiseasca intr-un colt

- Deschide usa personal, fiecaru-i invitat in parte, fa prezentarile si ajuta-i sa se simta confortabil

- Foloseste o lumina difuza, nu una puternica, ce ar putea stingheri.

- Fetele de masa trebuie sa fie usoare, colorate sau minimaliste

- Apeleaza la bufetul suedez. Fiecare sandvis sau prajiturica trebuie sa poata fi mancate dintr-o inghititura si sa nu curga sau sa se sfarame

- Se serveste mai inati ceva de baut, apoi la circa 30-40 de minute gustarile reci si abia apoi cateva gustari calde. Desertul se serveste cu maxim o ora inainte de plecare.

Pregateste gustari in avans

Gustarile reci le poti prepara rapid, chiar in ziua petrecerii. Taie feliile de paine in patratele, fara coaja si orneaza-le cu branza si ardei; salata de vinete si rosii; pate de ficat si masline; pasta de peste si lamaie; maioneza cu ciuperci, etc. Orneaza-le frumos si aseaza-le pe platouri alternate. Gustarile calde le poti cumpara de la supermarket si doar incalzi sau praji in ziua petrecerii.

Cumpara fish-fingers, prejeste-le si aseaza-le pe o farfuriuta cu felii de lamaie; pateurile cu cascaval, sunca sau carnaciori sunt excelente si se prepara repede la... cuptorul cu microunde. Apoi le poti aseza pe platouri cu frunze de salata verde, rosii si masline. Prepara cateva salate simple (salata de pui cu ciuperci si maioneza, salata americana, salata greceasca, salata mexicana, salata de beof) si umple jumatati de ardei grasi cu acestea. Orneaza-le cu verdeata si masline.

Nu exagera cu desertul

Pentru desert cumpara prajiturele mici si asortate, cu fructe, cu ciocolata, cu alune, etc. Nu exagera! Invitatii tai nu au venit sa manance, ci sa va simtiti bine impreuna.

Pentru a nu cheltui suplimentar, roaga pe fiecare invitat in parte sa aduca ceva de baut! Tu poti cumpara doar sampanie, daca doresti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosi
4
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri