Atunci cand alegem un tort sau o prajitura conteaza atat de mult si cum arata nu numai cat este de gustos. Oare ne este usor sa modelam si sa ne folosim imaginatia ca sa impodobim un tort? si daca ne dorim sa facem ceva nou ...oare cat de usor este sa facem acest lucru? In cele ce urmeaza va aratam ca se poate face si acasa flori frumoase pentru prajiturile pregatite si ca este nevoie de putina imaginatie si de rabdare ca sa reusiti.
Oare este tot la fel de dificil sa faci un tort precum ni se pare ca este dificil si imposibil uneori sa facem ornamentele pentru tort?
Fiecare membru din echipa mare de pe forum culinar.ro ne invata foarte multe astfel azi vom invata cum sa facem flori din pasta de zahar care sa arate cat mai aproape de realitate.
Din pasta de zahar se face o bila mai marisoara, la care se face un varf la un capat (cum faci mijlocul la trandafir), apoi se intind marginile.
Se decupeaza cu forma de floare ( se gaseste o astfel de forma din plastic pentru biscuiti), doar sa iasa mai mare. Se intind petalele pe dos cum era. Dupa ce s-au intins petalele pe dos, se intoarece si se intind petalele si pe fata. Se face o gaura in mijloc cu un varf care poate fi si coada de pensula. Se largeste gaura cu miscari intr-o parte si-n alta, apoi se apasa marginile ca sa fie in drept cu petalele. Se onduleaza un pic petalele si se lasa sa se usuce putin, se pune intr-un pahar.
Cu pensula si cu colorant lichid, se da in mijloc mai intensa culoarea si apoi se sterge pensula de culoare pana spre petala. Gata se lasa sa se usuce si se pune apoi in mijloc o bobita de pasta sau cateva stamine. Buchetul de flori din pasta de zahar si rezultatul final al acestei operatiuni. Multumesc lui lissa de pe forum culinar.ro pentru florile din pasta de zahar
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii