Atunci cand alegem un tort sau o prajitura conteaza atat de mult si cum arata nu numai cat este de gustos. Oare ne este usor sa modelam si sa ne folosim imaginatia ca sa impodobim un tort? si daca ne dorim sa facem ceva nou ...oare cat de usor este sa facem acest lucru? In cele ce urmeaza va aratam ca se poate face si acasa flori frumoase pentru prajiturile pregatite si ca este nevoie de putina imaginatie si de rabdare ca sa reusiti.
Oare este tot la fel de dificil sa faci un tort precum ni se pare ca este dificil si imposibil uneori sa facem ornamentele pentru tort?
Fiecare membru din echipa mare de pe forum culinar.ro ne invata foarte multe astfel azi vom invata cum sa facem flori din pasta de zahar care sa arate cat mai aproape de realitate.
Din pasta de zahar se face o bila mai marisoara, la care se face un varf la un capat (cum faci mijlocul la trandafir), apoi se intind marginile.
Se decupeaza cu forma de floare ( se gaseste o astfel de forma din plastic pentru biscuiti), doar sa iasa mai mare. Se intind petalele pe dos cum era. Dupa ce s-au intins petalele pe dos, se intoarece si se intind petalele si pe fata. Se face o gaura in mijloc cu un varf care poate fi si coada de pensula. Se largeste gaura cu miscari intr-o parte si-n alta, apoi se apasa marginile ca sa fie in drept cu petalele. Se onduleaza un pic petalele si se lasa sa se usuce putin, se pune intr-un pahar.
Cu pensula si cu colorant lichid, se da in mijloc mai intensa culoarea si apoi se sterge pensula de culoare pana spre petala. Gata se lasa sa se usuce si se pune apoi in mijloc o bobita de pasta sau cateva stamine. Buchetul de flori din pasta de zahar si rezultatul final al acestei operatiuni. Multumesc lui lissa de pe forum culinar.ro pentru florile din pasta de zahar
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii