Aceste saptamani in care ne rugam, mergem la biserica si daruim mancare de post nu sunt o incercare doar pentru suflet, ci si pentru organismul nostru obisnuit cu fripturi si ciorbe bogate.
De aceea exista o saptamana inaintea Postului Pastelui, numita Saptamana Branzei, in care renuntam la carne, dar putem manca lactate, tocmai pentru a trece treptat spre postul absolut. In Biblie se spune ca un post nu se tine doar cu trupul (se renunta la carne, oua, lapte, ulei si vin) ci mai ales, cu sufletul. Trebuie sa reinvatam sa vorbim si sa gandim frumos, sa fim mai toleranti si mai buni.
Postul normal este usor de tinut, mai ales ca se gasesc numeroase retete pentru produse de post, iar restaurantele introduc in meniul lor astfel de produse. Postul negru consta in perioade in care ne hranim doar cu... apa si este extrem de greu de tinut pentru persoanele cu o viata activa sau pentru cele bolnave.
Postul Pastelui este bine de tinut si strict din punct de vedere medical, ca o perioada de detoxifiere masiva a organismului, dupa mesele bogate de sarbatori si excesele zilnice.
Pentru a tine un post ca la carte, ar trebui sa renuntam la alcool, carne, preparate pe baza de oua, lapte, branza si chiar la alimentele gatite cu ulei. Se recomanda o hrana simpla, legume si fructe servite proaspete, in salate sau fierte la aburi.
Aceasta perioada nu trebuie sa ne slabeasca organismul sau sa traim cu o vesnica senzatie de foame. De aceea se recomanda un meniu complet, care sa includa: cereale, legume cat mai variate sub forma de supe, ciorbe, salate si mancaruri, fructe, proaspete si compoturi, soia, tofu, orez si paste integrale.
Exista numeroase retete de post, incluzand mancaruri complexe, dulciuri diverse si chiar torturi, pentru cei care isi aniverseaza ziua in aceasta perioada.
Daca vrei sa tii Postul Pastelui, te asteptam pe Culinar.ro unde vei gasi numeroase retete pentru preparate de post, pentru a-ti alcatui un meniu variat si delicios.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeVa plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac....
Tarta cu branza si macOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii