Sfaturi pentru cumpararea carnii si a preparatelor derivate

Carne (proaspata, congelata)


Termenul de valabilitate pentru carnea proaspata este de 72 de ore!!! Carnea proaspata are un miros specific si nu trebuie sa se lipeasca de degete cind este pipaita. Carnea molesita, in care intra degetele, care este jilava si lipicioasa, este de proasta calitate - provine de la un animal bolnav sau este prea veche. O astfel de carne nu trebuie cumparata. Daca va pacaliti si o cumparati, faceti o taietura in bucata de carne si mirositi: in cazul in care in profunzime nu prezinta miros modificat (de mucegai, de incins, statut sau alterat), puteti sa o consumati, dar bine fiarta sau prajita. Daca mirosul este modificat atit la suprafata, cit si in profunzime, nu riscati consumarea ei, oricit ar fi de bine fiarta sau condimentata!

Carnea congelata se pastreaza in spatii frigorifice (congelator) care asigura temperatura de -18°C. In aceste conditii, carnea poate fi pastrata 9 luni de la data fabricatiei.

ATENTIE!!! Respectati cu strictete aceasta temperatura! Nu intrerupeti lantul frigorific (la trecerea dintr-un congelator din altul, temperatura carnii nu trebuie sa fie peste -18°C).Produsele congelate se vor transporta cit mai rapid posibil dupa cumparare. Daca temperatura spatiului in care se pastreaza carnea este mai mare cu 2-3°C decat temperatura carnii congelate, incepe procesul de decongelare.

Cu cit decongelarea se face mai lent, cu atit modificarile si pierderile de suc sint mai mici. Carnea, dupa decongelare, trebuie sa aiba caracteristicile unei carni proaspete. Carnea decongelata trebuie folosita imediat, intrucit din cauza exudarii de suc exista pericolul invadarii cu flora microbiana si al alterarii rapide.

Carnea de vita trebuie sa fie tare, de culoare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Creier pane
Bucataras.RO

Creier pane

Am facut pentru prima data, foarte bun a fost. Delicii de Paste

Creier pane
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa