Laptele normal are culoarea alb-galbui. Gustul laptelui este dulceag, caracteristic. Mirosul laptelui este caracteristic, putin pronuntat si placut. Culoarea albastruie se intilneste la laptele falsificat prin adaos de apa sau cel sarac in grasime. Laptele nu trebuie sa aiba aspect filant sau viscos, gust amar sau alt gust straniu, sediment. Termenul de valabilitate este cel stabilit de producator si trebuie inscris pe ambalajul individual. Verificati data fabricatiei marcata pe capac, punga, cutie si daca produsul se incadreaza in termenul de valabilitate.
ATENTIE!!! Laptele imprumuta usor mirosul substantelor din mediul in care se gaseste.
ATENTIE!!! Prin Iapte se pot transmite boli ca: tuberculoza,febra aftoasa, antraxul, holera, salmoneloze, infectii stafilococice si streptococice. Deci, fierbeti laptele si mentineti-l pe foc 3-5 minute dupa primul clocot.
Produse lactate acide (iaurt, sana, chefir, lapte batut)
Prin produse lactate acide se inteleg in special produsele obtinute in urma dezvoltarii in lapte a unor microorganisme specifice. Au valoare nutritiva si insusiri dietetice si terapeutice, fiind bogate in vitamine din complexul B, cu actiune antibiotica asupra unor bacterii patogene. Produsul trebuie sa fie compact sau fin dispersal, consistenta cremoasa sau fluida, fara eliminare de zer sau bule de gaz, cu gust si arome specifice, dulce acrisor. Defectele pot fi: gust acru pronuntat, gust de mucegai sau drojdie, gust rinced sau oxidat, gust si miros otetit, gust si miros amoniacal, separare de zer, consistenta moale, filanta. Termenul de valabilitate este cel stabilit de producator si inscris de acesta pe ambalajul individual al produsului.
Smintina
%
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCu această reţetă particip la Concursul DE LA BUCĂTAR LA JUSTIŢIAR – SE CAUTĂ UN PREPARAT DEMN DE A...
Desert „Godina”Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii