Preparatele din carne in membrana
ATENTIE!!! Preparatele de carne in membrana (salamuri, cirnati, leberwursti, tobe) daca la pipait prezinta membrana lipicioasa, usor mizgalita, nu trebuie cumparate. Nu sint proaspete!
Daca salamurile sau cirnatii prezinta inel verzui imediat sub membrana, acesta este un semnal ca producatorul nu a respectat procesul tehnologic de fabricatie, oferind spre comercializare produse compromise calitativ. Este de preferat sa va aminati cumparaturile pentru alta data sau sa cautati alt magazin. Produsele de carne alterate se simt de la distanta emanind acel miros specific dezagreabil cauzat de modificarile profunde, ajungind pina la putrefactie. Aceste degradari fac ca produsele sa fie necomestibile si daunatoare pentru sanatate. Aceste produse sint usor alterabile si trebuie pastrate in spatii frigorifice, la o temperatura care sa nu depaseasca +5°C, pe o durata limitata, fara a se congela.
ATENTIE!!! Nu introduceti toba in congelator pentru pastrare! Aspicul se degradeaza si riscati sa o mincati cu lingurita dupa decongelare! Nu cumparati preparate din carne cu membrana crapata, compozitia neaderenta la invelis, cu goluri in compozitie, cu acumulari de grasime sau apa sub membrana. Salamurile uscate (tip Sibiu) pot prezenta pe invelis mucegai alb. Termenele de valabilitate pentru preparatele din carne sint stabilite de producator si trebuie sa fie inscrise de acesta pe etichetele care insotesc fiecare produs in ambalaj colectiv sau individual.
ATENTIE!!! Verificati eticheta produsului la cumparare si la data fabricatiei acesteia!
Semiconservele sint alimente pasteurizate, ambalate in cutii metalice, folie contractabila (semiconservele de carne) sau in borcane (semiconserve din peste). Pasteurizarea nu
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataIntr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac...
Paine cu maslineOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii