Preparatele din carne in membrana
ATENTIE!!! Preparatele de carne in membrana (salamuri, cirnati, leberwursti, tobe) daca la pipait prezinta membrana lipicioasa, usor mizgalita, nu trebuie cumparate. Nu sint proaspete!
Daca salamurile sau cirnatii prezinta inel verzui imediat sub membrana, acesta este un semnal ca producatorul nu a respectat procesul tehnologic de fabricatie, oferind spre comercializare produse compromise calitativ. Este de preferat sa va aminati cumparaturile pentru alta data sau sa cautati alt magazin. Produsele de carne alterate se simt de la distanta emanind acel miros specific dezagreabil cauzat de modificarile profunde, ajungind pina la putrefactie. Aceste degradari fac ca produsele sa fie necomestibile si daunatoare pentru sanatate. Aceste produse sint usor alterabile si trebuie pastrate in spatii frigorifice, la o temperatura care sa nu depaseasca +5°C, pe o durata limitata, fara a se congela.
ATENTIE!!! Nu introduceti toba in congelator pentru pastrare! Aspicul se degradeaza si riscati sa o mincati cu lingurita dupa decongelare! Nu cumparati preparate din carne cu membrana crapata, compozitia neaderenta la invelis, cu goluri in compozitie, cu acumulari de grasime sau apa sub membrana. Salamurile uscate (tip Sibiu) pot prezenta pe invelis mucegai alb. Termenele de valabilitate pentru preparatele din carne sint stabilite de producator si trebuie sa fie inscrise de acesta pe etichetele care insotesc fiecare produs in ambalaj colectiv sau individual.
ATENTIE!!! Verificati eticheta produsului la cumparare si la data fabricatiei acesteia!
Semiconservele sint alimente pasteurizate, ambalate in cutii metalice, folie contractabila (semiconservele de carne) sau in borcane (semiconserve din peste). Pasteurizarea nu
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii