Cum sa alegi pestele proaspat

(0)
admin postat de
Calitatea unui peste depinde in mare parte de prospetimea lui. Corpul pestelui trebuie sa fie rigid, rezistent la apasare si elastic.

Pielea trebuie sa fie lucioasa, stralucitoare si colorata viu. Pestele proaspat are ochii limpezi, vivaci si transparenti. Daca ochii sunt opaci inseamna ca nu mai e proaspat, daca sunt adanciti in orbite nici nu va atingeti de el.

Solzii trebuie sa fie lipiti unul de altul si stralucitori. Branhiile trebuie sa aibe o culore frumoasa si rosiatica,sa fie umede,un aspect opac inseamna ca nu mai e proaspat. Sa nu aiba un miros puternic, inseamna ca e deja alterat.

 

Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
recomandari

Pestele contine proteine de calitate si multi nutrienti ca: vitaminele B, zinc, iod si seleniu. In plus este ...

citește—

Planeta noastra este in proportie de 72% acoperita de ape, deci industria prelucrarii pestelui este una dintre ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite