Atunci cand alegem un tort sau o prajitura conteaza atat de mult si cum arata nu numai cat este de gustos. Oare ne este usor sa modelam si sa ne folosim imaginatia ca sa impodobim un tort? si daca ne dorim sa facem ceva nou ...oare cat de usor este sa facem acest lucru? In cele ce urmeaza va aratam ca se poate face si acasa flori frumoase pentru prajiturile pregatite si ca este nevoie de putina imaginatie si de rabdare ca sa reusiti.
Oare este tot la fel de dificil sa faci un tort precum ni se pare ca este dificil si imposibil uneori sa facem ornamentele pentru tort?
Fiecare membru din echipa mare de pe forum culinar.ro ne invata foarte multe astfel azi vom invata cum sa facem flori din pasta de zahar care sa arate cat mai aproape de realitate.
Din pasta de zahar se face o bila mai marisoara, la care se face un varf la un capat (cum faci mijlocul la trandafir), apoi se intind marginile.
Se decupeaza cu forma de floare ( se gaseste o astfel de forma din plastic pentru biscuiti), doar sa iasa mai mare. Se intind petalele pe dos cum era. Dupa ce s-au intins petalele pe dos, se intoarece si se intind petalele si pe fata. Se face o gaura in mijloc cu un varf care poate fi si coada de pensula. Se largeste gaura cu miscari intr-o parte si-n alta, apoi se apasa marginile ca sa fie in drept cu petalele. Se onduleaza un pic petalele si se lasa sa se usuce putin, se pune intr-un pahar.
Cu pensula si cu colorant lichid, se da in mijloc mai intensa culoarea si apoi se sterge pensula de culoare pana spre petala. Gata se lasa sa se usuce si se pune apoi in mijloc o bobita de pasta sau cateva stamine. Buchetul de flori din pasta de zahar si rezultatul final al acestei operatiuni. Multumesc lui lissa de pe forum culinar.ro pentru florile din pasta de zahar
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDin cauza de raceala in exces,a trebuit sa-mi fac de lucru si sa uit starea naspa pe care o am,plus ca trebuia sa execut...
Prajitura cu visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii